ČOVIĆ BRUTALNO ZAPUŠIO USTA NURKIĆU! Predsednik Zvezde se oglasio: Lako je glumiti vikend nacionalistu!
Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Velika prašina podigla se u regionu nakon izjave Jusufa Nurkića koji je predsednika Crvene zvezde nazvao kriminalcem gostujući u podkastu "Spotlight".

KAD VAS KRIMINALCI PROZIVAJU, ONDA RADITE NEŠTO DOBRO! Veličao ustaše, ljudi ga molili da ih ne bruka, a sada je izvređao predsednika Zvezde!

Nije se dugo čekalo na odgovor Nebojše Čovića koji je bio i više nego brutalan. Prenosimo saopštenje u celosti bez korekcija redakcije:

- Jusuf Nurkić navodna “NBA zvezda” (što mi dodatno daje povoda da mu odgovorim) moralna i ljudska nula, neko koji je veličao džamiju Ante Pavelića u ustaškoj NDH, zbog koje je morala da reaguje i jevrejska zajednica i udruženje Simon Vizental, neko koji je svaki svoj javni nastup začinio promocijom pogrešnih (ili za njega pravih vrednosti) poput nošenja majice sa imenima devetorice ratnih zločinaca koji su se “istakli” ubijanjem Srba i Hrvata tokom građanskog rata u Bosni i Hercegovini!

ČOVIĆ BRUTALNO ZAPUŠIO USTA NURKIĆU! Predsednik Zvezde se oglasio: Lako je glumiti vikend nacionalistu!

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Neko zbog čijih javnih nastupa su i njegovi čestiti sunarodnici crveneli i otvoreno govorili da ih je sramota. Ako od takvog, i koliko mogu sada već sa sigurnošću da zaključim, čoveka punog mržnje stižu optužbe - onda je to kompliment!

Kada smo već kod kriminala, nisam upoznat da je bilo ko iz Crvene zvezde ili od njenih simpatizera u zatvoru. Za razliku od nekih drugih…

Na njegovu žalost, znam kako je Jusuf vaspitavan, po kome je dobio ime (ujaku koji je poginuo u građanskom ratu u Bosni) ko mu je otac Haris (takođe vojno angažovan u ratu u Bosni) i koliko zapravo Jusuf “voli” Srbe kod kojih bi na kraju karijere možda da zaradi još neki evro na proverenoj klubaškoj podeli. Verujem da bi sa lakoćom nosio dres kluba koji tako mnogo voli, ali me jako zanima kako bi pričao o moralu - i muralu!

Jasno mi je i da odgovor (u vidu najave intervjua na Sportklubu koji tek treba da usledi) na moju vrlo preciznu izjavu posle 26 dana, sada u ovom trenutku, nikako nije “spontan”. Ovakva vrsta “zabave” za javnost sada, savršeno odgovara onima koji bi da probleme koji su im se “uselili” pre 7 dana, sa svoje adrese presele na mene lično i adresu Crvenu zvezdu. Žao mi je, neće moći!

ČOVIĆ BRUTALNO ZAPUŠIO USTA NURKIĆU! Predsednik Zvezde se oglasio: Lako je glumiti vikend nacionalistu!

EPA/John G. Mabanglo

 

Kao medija koji se poziva na visoku profesionalnost, očekujem od “Sportkluba” da moju izjavu objavi u celosti, bez ikakvih redakcijskih izmena i - zamena teza.

Lako je sedeti u Portlandu, nositi majice zločinaca i ubica Srba i Hrvata, kačiti slike Pavelićevih džamija, glumiti nekakvog vikend nacionalistu, finasirati odbrane živih ratnih zločinca, koketirati sa estradom, i podgrevati mržnju. Ako neko tada nije shvatio moju izjavu o “neigranju” Nurkića za Crvenu zvezdu (koju sam dao još 26.10.2021.godine), nadam se da je sada shvata u punom smislu te reči i simbolično i bukvalno. Da ponovim - takvi poput njega, nikada, dok sam predsednik kluba neće igrati u Crvenoj zvezdi”.

Danas je i godišnjica mučkog ubistva Marka Ivkovića u Istanbulu, koji je nastradao ni kriv ni dužan samo zato što je Srbin i navijač Crvene zvezde. Upravo kako se to ponovo nikada ne bi dogodilo, morao sam da odgovorim nekome ko bi zapaljivim izjavama da nas vrati u prošlost. Takvi po vrednosnom sistemu i dalje imaju imena i nadimke koji su i dalje jasni svima na prostorima bivše SFRJ - baraba i dripac.

Ovim bih stavio tačku na ovu temu koja je svakome dobronamernom, bez obzira na navijačke boje i sve moguće podele, vrlo jasna - piše u saopštenju Nebojše Čovića.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Slobodan Penezić

22.11.2021 01:44

Dripac dripcu kaže da je Dripac. Vujoševiću je dobro rekao:"belosvetska baraba'.