ALO! PREDSTAVLJA Momak rođen u Lisabonu, Vuk Vukićević, ponikao u KK Srem, u dresu Vojvodine došao do statusa najbolje ocenjenog juniora Srbije
Alo/Vladimir Markovic

Zapamtite ime i prezime ovog supertalentovanog momka iz Sremske Mitrovice: VUK VUKIĆEVIĆ! Trenutno najbolje ocenjeni košarkaš juniorske lige Srbije sa nepunih 18 godina je specifičan po mnogo čemu. Počev od mesta rođenja (Lisabon), preko strpljivog razvojnog puta u dresu Srema, životnog stava da je košarka samo igra, pa do potpune eksplozije na terenu zbog čega već stižu pozivi iz Španije, Italije, Francuske...

Vuku na izbor - tri pasoša!

Iako Vuk Vukićević s ponosom u inostranstvo već putuje sa srpskim pasošem, a s mestom rođenja u Lisabonu dok mu je otac Ognjen igrao za Benfiku, teoretski bi u budućnosti mogao da nastupi i za nacionalni tim Portugala. Na kraju, na osnovu očevog porekla u situaciji je da uzme i državljanstvo Crne Gore. 

Hm? Razmišlja li naš savez o svim ovim opcijama?


Momka od 198 centimetra, teškog 83 kilograma, koji je od pre tri meseca član novosadske Vojvodine, stručnjaci u najkraćem opisuju kao kopiju Predraga Danilovića i tvrde da je najbolji srpski napadač u 2003. godištu. A kako i ne bi kad s neverovatnom lakoćom zna da na jednoj utakmici ubaci 30, 40, pa i 50 poena!

ALO! PREDSTAVLJA Momak rođen u Lisabonu, Vuk Vukićević, ponikao u KK Srem, u dresu Vojvodine došao do statusa najbolje ocenjenog juniora Srbije

Alo/Vladimir Markovic

 

Vuka ne opterećuje naše prvo pitanje - kako ga, i pored sve te zverske statistike, nema na spisku reprezentativaca...
- Ne brine me ta činjenica. U životu kad-tad stvari dođu na svoje. Moje je da treniram, da svakodnevno napredujem i da nastavim da uživam u košarci koju odmalena doživljavam isključivo kao igru. A normalno je da imam snove o nastupu za reprezentaciju i vidim sebe u nacionalnom timu vrlo brzo - samouvereno će Vuk.

Brat Viktor budući doktor

U priči o porodici Vuk s velikim ponosom pominje mlađeg brata.
- Viktor ima 12 godina, šesti je razred. I on ide na košarku, tajne ove igre mu otkriva tata, ali ga i ja rado podučim nekim trikovima. Mada, njega u budućnosti pre vidim kao doktora nego kao košarkaša.

Vukićević u razgovoru za Alo! kaže da je i te kako svestan da su geni u velikoj meri doprineli njegovom sportskom razvoju, s obzirom na to da mu je otac Ognjen bivši košarkaš. Ognjen Vukićević (46) je takođe počeo u Sremu, igrao je u Radničkom s Crvenog krsta, u leskovačkom Zdravlju, subotičkom Spartaku, ali i u Izraelu, Francuskoj (Limož), lisabonskoj Benfiki, na Kipru... Na kraju je skoro deceniju i predsednik i trener u KK Srem.  

Kad mama Ksenija navija...

Vuk često ističe koliko je zahvalan ocu, ali i majci Kseniji zbog podrške koju dobija na košarkaškom putu.

- Porodica je stub svega, a mama koja inače nije iz sportske priče često dolazi na moje utakmice. Samo što kaže da je mečeve mog oca gledala opušteno, a da zbog mojih nastupa zna da iskoči iz kože. 

- To njegovo iskustvo je i za mene neprocenjivo. Deset godina mi je tata bio trener, usmeravao me je, ali sam pored njega morao nekoliko puta više da zapnem od vršnjaka kako bih dokazao da nisam preko veze u prvoj petorci. I priznajem - u Vojvodini mi je sad lepše i lakše bez njega - kroz šalu će Vuk.

ALO! PREDSTAVLJA Momak rođen u Lisabonu, Vuk Vukićević, ponikao u KK Srem, u dresu Vojvodine došao do statusa najbolje ocenjenog juniora Srbije

Alo/Vladimir Markovic

 

Sjajni bek šuter se ne zaluđuje pozivima Zvezde i Partizana, kaže da mu je u ovom trenutku najvažnije da igra i da što pre nastupi u seniorskoj konkurenciji. Očigledno od ukazane šanse u Vojvodini, za koju je s velikim zadovoljstvom potpisao pristupnicu, zavisi i dokle ćemo ga gledati na srpskoj košarkaškoj sceni.

Posle treninga pravo kod baka

Otkako je Vuk iz Srema prešao u Vojvodinu, stanuje u Novom Sadu. Iako je odavno potvrdio spremnost da bude samostalan, kaže da mu je život ipak lakši uz podršku dve bake - Zorice i Gordane. 
- Koliko god da je trening naporan, sve brzo zaboravljam jer znam da me kod kuće čekaju najlepše palačinke, karađorđeva ili lovačke šnicle - ozareno će Vuk.

- Spreman sam za najžešću konkurenciju. I fizički i psihički - odlučan je sjajni bek-šuter, koji priznaje da se ne zaluđuje ciljevima kao što je NBA liga.

- Prerano je za tako nešto, više sam zaljubljen u evropsku košarku. Dopada mi se kako igraju Nando de Kolo i Aleksej Šved. Priznajem, obožavam da dajem koševe iako tokom utakmice brojim do 10, pa onda odustanem, zabrojim se, ali dati 30-40 poena je ogromno zadovoljstvo. Koliko god da uživam u košarci, naučen sam da budem takmičar, ali sve te statističke brojke i timske pobede me ne čine euforičnim - zrelo razmišlja ovaj tinejdžer.

Devojka Iva - odbojkašica

Ne može Vuk da pobegne od sporta, ali ni od sportistkinja. Već neko vreme je u srećnoj vezi s odbojkašicom Ivom, koja igra u Budimpešti.
- Iva je iz Šapca, ali ju je sportska karijera poslala u Mađarsku. Srećom, tamo imaju dosta dana raspusta, pa se viđamo na mesec dana. Ko zna, možda nam se jednog dana putevi ukrste u nekoj Španiji ili Italiji, što da ne.   

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading