MIŠKO ODUŠEVIO HRVATE Jokić nije najbolji jugo igrač svih vremena, ima jedan neuporedivo bolji od svih koji su igrali i koji će ikada igrati
AP Photo/Sue Ogrocki

U razgovoru za hrvatske medije jedan od najboljih košarkaških menadžera Miško Ražnatović dotakao se mnogih tema, pre svega te da li je on najbolji u svom poslu:

- Mnogi se neće složiti s mišljenjem da sam najbolji evropski agent svih vremena, ali u slučaju dileme, uvek je najbolje posegnuti za statistikom. Ona kaže da nikada niko nije zastupao MVP-a NBA lige i Evrolige u istoj godini, uz naznaku da su obojica u agenciji od 17. godine i da nisu u tom trenutku uopšte obećavali takve svemirske visine.

Kad smo MVP-ijeva, Vasilije Micić je ostao u Efesu?

- Kada je Micić u pitanju, mislim da je njegov odlazak u NBA ligu, nakon što je produžio ugovor s Efesom, samo odložen za godinu dana.

JOKIĆ PROGOVORIO O REPREZENTACIJI! Džoker razgovarao sa Pešićem, evo šta mu je rekao!

ZABRINUT SAM ZA JOKIĆA! Trener Denvera i naš reprezentativac imali hitan sastanak, evo o čemu su pričali!

MVP NASTAVLJA DA UDARA JAKO! U ovom je Jokić već najbolji u NBA ligi!

Nikola Jokić. Priznaje Miško da ni sam nije toliko očekivao od Somborca.

- Nisam to očekivao. Nije ni sam Nikola! Tim pre što je atipičan i ne uklapa se u stereotipe o NBA igračima, punim atleticizma. Ali njegova košarkaška inteligencija, talent i veliki rad, za koji mnogi ne znaju da stoji iza uspeha, doveli su ga na pijedestal. Njegov meteorski uspeh dao je nadu svim klincima da mogu do zvezda i bez prirodno urođenih vrhunskih atletskih sposobnosti.

Upitan da Jokića uporedi sa nekom jugoslovenskom legendom odlučio se za Krešimira Ćosića.

- On je zaista unikatan i vrlo ga je teško uporediti sa bilo kim. Možda je to, ipak, Krešo Ćosić, uz nadograđeni šut za tri poena.

Za sada još uvek ne može da kaže da je Nikola Jokić najbolji jugoslovenski košarkaš svih vremena, iako je bio MVP NBA lige.

- To mi je najlakše pitanje. Dražen Petrović neuporedivo je bolji od svih koji su igrali i koji će ikada igrati. I dan danas, kada pogledam njegove utakmice, iznova se oduševim! Drugi na toj listi po meni bi bio Nikola Jokić, a treći preti da postane Luka Dončić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading