SKANDAL DRMA NBA LIGU Vlasnik je dva kluba, a sada će ga naterati da ih proda
EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Robert Sarver, vlasnik NBA franšize Finiks Sans i WNBA tima Finiks Merkuri, ujedno i vlasnik fudbalskog prvoligaša iz Španije Majorke, suočava se sa optužbama za rasizam, seksizam i seksualno uznemiravanje.

Da je priča tačna potvrđuju i Sansi odgovorom na informaciju o tekstu koji će uskoro izaći u javnost, a u kom se demantuju navodi da je njihov vlasnikučestvovao u nizu incidenata.

NBA insajder Džordan Šulc navodi da bi NBA liga mogla da istera Sarvera, natera ga da proda franšizu čiji je vlasnik od 2004. godine.

- Ovi navodi su u potpunosti neistiniti. Oni ni približno ne predstavljaju Roberta Sarvera uz kog radim 15 godina. On nije rasist ni seksist - tvrdi izvršni direktor Džejson Rouli.

Sam Sarver kaže:

- Ne znam ni kako bih odgovorio na nejasne sugestije uglavnom anonimnih glasova, ali mogu reći da se to nikad nije dogodilo - izjavio je Sarver dodavši da prezire nepoštovanje osoba po boji kože, polu ili političkom opredelenju.

U sličnoj se situaciji pre nekoliko godina našao Donald Sterling, kog je NBA liga, posle dokaza o rasističkom ponašanju, prisilila na prodaju LA Klipersa.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading