"SOKOLOVI" ŽELE OPET NA SP Zvezda i Partizan dali po jednog reprezentativca Crne Gore
Foto: ALO/Marko Metlaš

Reprezentacija Crne Gore u novembru počinje kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, sa ciljem da i 2023. igra na planetarnoj smotri na kojoj je debitovala 2019. u Kini, a na spisku selektora Boška Radovića nalaze se i dvojica igrača iz Crvene zvezde i Partizana, Nikola Ivanović i Đorđije Jovanović.

Na spisku "sokolova" se ukupno nalazi 25 imena: Džastin Kobs, Nikola Ivanović, Igor Drobnjak, Mašan Vrbica, Petar Popović, Vladimir Mihailović, Jovan Kljajić, Nikola Pavlićević, Nemanja Đurišić, Dino Radončić, Andrija Slavković, Suad Šehović, Fedor Žugić, Nemanja Radović, Radosav Spasojević, Vasilije Baćović, Bojan Dubljević, Zoran Nikolić, Marko Todorović, Filip Barović, Milija Miković, Luka Bogavac, Đorđije Jovanović, Ognjen Čarapić i Bojan Tomašević.

Prvi meč u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2023. selekcija Crne Gore igra 26. novembra protiv Francuske u gostima. Tri dana kasnije u Podgorici je meč protiv Portugalije. U grupi sa njima je još i selekcija Mađarske.

Tri selekcije proći će u drugu fazu kvalifikacija za Mundobasket, a bodovi se prenose. Prvi deo kvalifikacija je organizovan u tri prozora, pa će se posle novembra igrati još u februaru i julu 2022.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading