AMERIKANAC SE ISPOVEDIO Volden Nemcima ispričao sve o prelasku iz Partizana u Zvezdu i  otkriokoga se jedino i dan danas plaši zbog toga
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Bio je ljubimac navijača Partizana posle samo jedne sezone odigrane u crno-belom dresu, ali je onda prešao direktno u Crvenu zvezdu i tako "uzburkao duhove" u Srbiji. Sad je nemačkim medijima pričao o brojnim temama, uključujući i tu. 

Posebno je istakao da mu je drago što mu je Ognjen Jaramaz ponovo saigrač.

- Zaista sam srećan što smo sada ovde zajedno. Bili smo prilično dobar bekovski par u Partizanu pre dve sezone i odlično smo se dopunjavali. Kad smo obojica bili na terenu, teško ko bi mogao da nam postigne koš. Obojica smo vrlo brzi u ofanzivi, brzo donosimo odluke - i dobri smo strelci. Odlično se slažemo u igri i dobri smo prijatelji izvan terena. Po ličnosti smo veoma slični, prilično mirni, opušteni tipovi - ispričao je Volden za "Abendcajtung".

Nemce je zanimalo da li mu je prelazak iz Partizana u Zvezdu bio problem zbog velikog rivalstva između dva kluba.

- U početku je bilo jako teško. Ali zaista sam želeo da igram Evroligu, pa sam morao da donesem ovu tešku odluku. Reakcije navijača ponekad su bile oštre. Na terenu sam, međutim, sve više osvajao simpatije pristalica Zvezde. Razumem velike emocije. Možda je malo pomoglo i to što u dvorani nije bilo gledalaca zbog kovida. Dobio sam mnogo loših komentara na društvenim mrežama. Čak i danas ih dobijem. Zato sam delimično deaktivirao svoje naloge. Ali znao sam šta me čeka.

O tome je pričao sa Jaramazom i Trinkijerijem, ali ne i sa Lučićem, bivšim kapitenom Partizana, sada saigračem u Bajernu.

- Već sam razgovarao sa Jaramazom i trenerom o tome, ali sam sa Lučićem izbegao - kroz smeh je dodao Volden koji kaže da ne bi uslovno sličan potez povukao u Nemačkoj, odnosno ne bi se preselio iz minhenskog u berlinski klub. - Ne, ne. Radije bih pobedio Albu sa Bajernom i vratio titulu u Minhen. Na kraju, želimo da osvojimo što više trofeja.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading