REČI KOJE SU ODJEKNULE REGIONOM! Bertomeu izazvao gnev kod navijača: Ništa od licence za klub iz ABA lige!
Alo/Vladimir Markovic

Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu decidirano kaže da nijedan klub iz ABA lige neće u skorije vreme dobiti licencu za igranje u najjačem evropskom košarkaškom takmičenju.

On je u intervjuu za portal MozzartSport izjavio da je ideja lige koju vodi da se razvija ka većim tržištima, a to Balkan prema njegovim zamislima očito nije.

- Postojeći broj klubova je odgovarajući, uzimajući u obzir mnoge okolonosti. Moramo da vodimo računa i o kalendarskim okolnostima, jer s povećanjem učesnika uvećao bi se i broj utakmica, što bi moglo da izazove tenzije kod nekih akcionara. U ovom trenutku treba nam broj klubova koji će zadovoljiti očekivanja. U budućnosti stvari mogu da se promene, ali u predstojećem periodu stvari ostaju kakve su sada - rekao je u razgovoru za MozzartSport Đordi Bertomeu.

ABA liga

 

Španac je govorio i o Željku Obradoviću koji se vratio na klupu Partizana.

- Željko Obradović je uvek bio s nama i uz nas, bez obzira da li je uzeo predah ili je radio. Sada je ponovo na trenerskoj klupi, što je sjajno. Nedostajao nam je. Presrećni smo što će doprineti novom formatu takmičenja - naveo je Bertomeu. 

Osvrnuo se i na Dušana Dudu Ivkovića koji je nedavno preminuo.

- Duda je bio prijatelj, džentlmen, jedno od najvećih imena. Način na koji je razvijao igrače, uticao na evropsku košarku je neverovatan. Za nas je njegov odlazak ogroman gubitak. Njegovim odlaskom izgubili smo jednog od najvećih u našoj istoriji. Jedini je trener koji je imenovan za legendu Evrolige. Razgovaraćemo sa svim klubovima na koji način ćemo večno čuvati sećanje na njega - rekao je prvi čovek Evrolige. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari (0)

Loading