BIVŠI ČESTITAJU, AKTUELNI SE NE JAVLJAJU! Pešić je jednu stvar svima stavio do znanja, govorio i o Jokiću
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Naglasio je da još uvek nije stupio u kontakt sa reprezentativcima.

"Kad ovako vidite, ne postoji trener iz Srbije ili van Srbije koji mi nije poželeo sve najbolje, kao i moji bivši igrači. Ali ovi što su aktuelni, oni se ne javljaju. Izgleda da moram ja prvi da počnem da se javljam, ali to mi ne smeta, oni će kasnije da se javljaju", rekao je Pešić.

Kari ističe da će trenirati igrače kroz razgovore i posete, da će im biti mentor i pomagati onoliko koliko prihvataju savete.

"U toku sezone, treniraću ih pre treninga i posle treninga. Gledaću njihove utakmice i pokušaću većinu da posetim. Zbog situacije sa pandemijom koronavirusa je malo drugačije nego što je bilo te 2000. godine, kada sam stvarno svakog igrača posetio, pogotovo one koji su bili u inostranstvu", kaže Pešić.

BIVŠI ČESTITAJU, AKTUELNI SE NE JAVLJAJU! Pešić je jednu stvar svima stavio do znanja, govorio i o Jokiću

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Seća se kada je nekada išao u Atinu da razgovara sa prethodnim selektorom Željkom Obradovićem i košarkašima koji su tamo igrali i Dejana Bodiroge koji mu je rekao: "Ako dolaziš da pričamo da li ću igrati za reprezentaciju, ne moraš ni da dolaziš, ja sigurno igram."

"Bez da bilo koga pitam, znao sam da je to kapiten. Išao sam i kod Peđe Stojakovića i to su bili super razgovori, kao i uvek. Nije bio najsrećniji da baš čitavo leto bude sa reprezentacijom, video sam da će biti teško, iako je Brka, njegov legendarni ćale, moj veliki prijatelj. Vozio me njihov šofer do San Franciska i ja u automobilu sednem i napišem Peđi pismo. Nakon dva, tri dana javio se i rekao da mogu da računam na njega", seća se selektor.

Još jednom je govorio i o Nikoli Jokiću.

"Stvarno sam i ranije, uvek zapravo, pokazivao interes i želju, ne da se mešam, već da pomognem. I onda su me zvali kad je Jokić odlučio da ove godine preskoči leto sa reprezentacijom i ne igra zbog svojih razloga. Rekao sam im da je bolje tako kada igrač nije do kraja mentalno spreman i ako mu je uz to telo umorno i ako imaš stvari kojima čitave godine treba da se posvetiš, a on je sinoć dobio ćerkicu i neka mu je živa i zdrava i neka uživaju sa njom".

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading