ODAKLE VAM LOVA FRAJERI?! Monako ima nestvaran budžet za Evroligu
KK Partizan

Dok klubovi iz Srbije muku muče sa finansijama godinama unazad i sa mnogo manjim budežtim prave ekipe za svaku sezonu, Monako je ušao u Evroligu i odmah obezbedio nestvaran budžet od 14 miliona evra?!

Monako je prošle godine do osvajanja Evrokupa i ulaska u Evroligu stigao sa budžetom od 7.500.000 evra. A u debitanskoj sezoni na najvećoj klupskoj pozornici će imati budžet od čak 14.000.000 evra, što je najveća suma i istoriji klubova koji se takmiče u francuskoj Pro A ligi.

Najplaćeniji igrač Monaka je Majk Džejms. Njegova godišnja plata od 1.300.000 evra je takođe rekordna u francuskoj košarci. Pojačanja su i Danilo Anđušić, Brok Motum, Vil Tomas i Leo Vesterman... Sve u svemu respektabilan tim na raspolaganju ima trener Zvezdan Mitrović. 

Monako će na većinu gostovanja Evrolige putovati čarterom, a želja svih u klubu je da na svaki način, ne samo rezultatima, ubede evropsku elitu da im je dugoročno mesto među njima.

Kada su u pitanju budžeti evroligaša, za sad je poznato, zahvaljujući VTB ligi koja je nedavno objavila podatke, da CSKA planira da u tekućoj sezoni potroši 31.460.000, Zenit 22.460.000, a UNIKS 12.050.000.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading