VREME JE ZA POSLEDNJI PLES! Pešić u elementu: Otkrio šta su mu rekli sin i supruga, progovorio i o Jokiću!
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Kari se vratio! Posle toliko godina ponovo je na klupi Srbije. 

- Pešić zaslužuje veliki broj novinara. Želim mu sve najbolje, nema potrebe da ga predstavljam posebno. Imamo naredne akcije, mogu samo da mu poželim sve najbolje, zdravlje i sreću - rekao je predsednik Saveza Predrag Danilović.

Selektor Pešić bio je više nego dobro raspoložen. Posle šale oko mikrofona preuzeo je reč.

- Mi treneri smo nekada malo glasni. Pozdravljam sve moje drugare, novinare, medije... Ja sam zdrav i kao što vidite veoma dobro fizički. Sreća će trebati svima, ali što se više radi imamo i više sreće. Radujem se novom izazovu, radujem se što sam ponovo trener reprezentacije. Imam neka iskustva, ali sve se ovde zaboravlja. Trudiću se da znanje stavim u službu srpske košarke, ne samo reprezentacije. Znam da će ljudi pored mene dati punu podršku. Dobro smo se našli, imamo i ljude koji su bivši igrači. Košarka je pripala košarkašima - rekao je Pešić.

Nastavio je u istom ritmu.

- Moramo da se menjamo, sve se menja. Ovo više nije Jugoslavija, ovo je Srbija. I meni treba vremena. Trebaće mi vremena da se prilagodim. Sada imate profesionalnog trenera. Imate čoveka koji će da provede puno vremena na terenu. Duže sam razmišljao, bilo je malo ispitivanje javnosti. Vidim da su bili zadovoljni. Kad su počeli da mi se javljaju treneri, ispitivanje je bilo završeno.

Dobio je podršku porodice.

.- Sin Marko mi je rekao - šta čekaš! Možda je emotivan malo, hteo je da igra za Jugoslaviju. Supruga Vera je rekla da nemamo medalju sa OI, pa sad sam tu - rekao je Pešić.

VREME JE ZA POSLEDNJI PLES! Pešić u elementu: Otkrio šta su mu rekli sin i supruga, progovorio i o Jokiću!

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

 

Dirketor Dragan Tarlać je istakao da je velika stvar što se Pešić vratio na klupu reprezentacije.

Pešić se osvrnuo na kult reprezentacije.

- Nije tu reč o kultu... Sve se menja, pa i odnos prema svemu. Ne samo prema reprezentaciji nego prema svemu. Kad sam došao u Nemačku, niko nije hteo da igra za reprezentaciju. Nisu verovali da mogu da ostvare ciljeve, niko nije verovao. To je bio proces koji je trajao, imao sam podršku i viziju. Sada sam u Srbiji i postavlja se pitanje zašto se kult narušio. Sve su to sportisti koji su došli na nivo da igraju za Srbiju. To znači da se takmičar i to želiš. Mislim da većina njih želi da igra sa najboljima i protiv najboljih. Neko je više takmičar, a neko manje. Neću da se bavim kultom - objasnio je Pešić.

Pešić je otkrio da je napisao knjigu, a da se nada da će sada imati materijal za drugu. 

Iskusni stručnjak je govorio i o Nikoli Jokiću.

- Dobio sam auto od Saveza, ali moram ovde po Srbiji da ga koristim. Planiram da posetim sve igrače, ne samo Jokića, nego i Teodosića i sve ostale kandidate. Nemam mnogo vremena, idu dve utakmice, a posle ćemo da mislimo dalje. Optužili su me da sam se udvarao Jokiću, ja jesam... Udavaraću se svakom igraču, pričaću mu kako je dobro da igra za reprezentaciju. Poseta igračima će biti - jasan je Pešić.

Na kraju je otkrio da se još uvek ne zna ko će pored njega biti u stručnom štabu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading