GOSTI SU BILI NEMOĆNI Mega silovita na startu, uručen poklon Milenku Tepiću
KK Mega

Mega je deklasirala SC Derbi na startu Admiral Bet ABA lige - 101:68. Pitanje pobednika je nije dovodilo u pitanje u nijednom trenutku. 

Najefikasniji u timu Mege bio je Malkolm Kazalon sa 17 poena. Boriša Simanić je dodao 16, a Matej Rudan 11. Kod Derbija po 17 poena Kajla Vinjalesa i Džastina Edvardsa.

Pre početka utakmice, uprava ABA lige odala je počast Milenku Tepiću, koji je nedavno završio igračku karijeru sa 34 godine. Sportski direktor AdmiralBet ABA lige, Milija Vojinović uručio je Tepiću poklon za penziju, njegovu uramljenu fotografiju sa raznim dostignućima koja je ostvario u ligi.

Tepić je tri puta bio šampion sa Partizanom. U karijeri je u Srbiji igrao za Vojvodinu, Partizan i Megu. Odigrao je 176 ABA utakmica i za to vreme je dao 1374 poena, uz 563 skoka, 414 asistencija i 202 ukradene lopte.

”Milenko Tepiću, hvala ti za sve što si dao nama, odanim ljubiteljima košarke, tokom svoje igračke karijere. Želimo ti sve najbolje u budućem životu i profesionalnoj karijeri” navodi se u saopštenju AdmiralBet ABA lige.

Tepić je sa Panatinaikosom osvojio Evroligu 2011. godine, iako nije imao veliku ulogu na tom putu. Osvojio je i četiri prvenstva Srbije, dva kupa Srbije i dva prvenstva Grčke, a bio je MVP srpskog kupa 2008.

Sa reprezentacijom je osvajao više evropskih zlata u mlađim kategorijama, bio je kapiten tog tima, dok je sa seniorima osvojio evropsko srebro 2009.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading