OGLASIO SE TRENER IGOKEE Bajić prognozom o ABA ligi uzdrmao region i navijače "večitih"
Foto: Marko Metlaš/Alo!

ABA liga počinje danas, a Igokea se nada sličnim rezultatima koje je ostvarila lane. U odnosu na  prošlu sezonu, Igokea je doživela neke promene u sastavu. Iz ekipe su otišli Džeki Karmajkl, Edin Atić, Entoni Klemons, Nikola Jovanović, Stefan Pot i Stiven Grej, dok su nova imena u Laktašima Dešon Stivens, Nikola Tanasković, Stefan Đorđević, Markel Starks, Aleksa Radanov i Džejms Robinson, koji je već nastupao za Aleksandrovčane u sezoni 2016/2017.

 

Trener Igokee Dragan Bajić je u razgovoru za BH radio 1 govorio o predstojećoj sezoni regionalne ABA lige.

- Što se tiče same selekcije tima i odrađenih priprema, ja kao trener mogu da budem zadovoljan, s tim da prostora za bolje i više sigurno ima. Mislim da će vreme biti naš najbolji saveznik. Što se tiče same lige i gledajući širu košarkašku javnost, svi dele mišljenje da će liga biti najinteresantnija od samog njenog osnivanja. Dosta klubova pretenduje za najviše pozicije. Kad je Igokea u pitanju, ja u ovu sezonu ulazim kao čovek koji se nikoga ne boji. Pun sam samopouzdanja i to želim da prenesem na tim. Ono što želim jeste da opet košarkaška javnost priča da Igokea igra najbolju košarku, kao što je to bio slučaj prošle sezone i da se respektabilni klubovi plaše Igokee - rekao je Bajić.

Iskusni stručnjak je izdvojio ekipe koje bi mogle da se bore za šampionsku titulu ove sezone.

- Partizan će sigurno igrati zapaženu ulogu ove sezone, uz Crvenu Zvezdu koja je zadnjih par godina jedan od boljih i kvalitetnijih timova. Osvojili su nekoliko titula u ABA ligi i uz roster kakav imaju, sigurno je da će i ove sezone imati glavnu reč. Tu se ne trebaju zapostaviti ni Budućnost ni Cedevita koji imaju dobre timove i ulažu velika sredstva i traže svoju šansu za najviše plasmane. Svakako, ne treba potceniti ni Megu koja svake godine ima jako talentovan tim i može biti tvrd orah svim ostalim konkurentima. Takođe, Cibona koja je zadržala taj roster mladih i talentovanih igrača od prošle sezone i dodatno se pojačala na određenim pozicijama.

Ono što je privuklo posebnu pažnju košarkaške javnosti na ovim prostorima jeste povratak Željka Obradovića u Partizan. Na to svakako imun nije ni Bajić, kojem je, kako kaže, popularni Žoc i idol.

- Mene kao trenera i kao čoveka raduje povratak Željka Obradovića na ove prostore i što će biti sam učesnik takmičenja u kojem se i ja sa svojom ekipom takmičim. Nikad nisam krio da sam navijao za Partizan i svakako da će mi biti velika čast ako doživim da vodim jednu utakmicu protiv takve trenerske veličine. Mislim da će sam njegov dolazak podići nivo kvaliteta ABA lige za sigurno 30 odsto - zaključio je Bajić. 

za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading