USIJANJE NA PARKETU Počinje ABA liga, Zvezdi i Partizanu pretnja iz dobro poznatog tabora
KK Partizan

 

Večerašnjim mečevima Crvena zvezda - Split (20, TV Arena sport 1) i Mornar - Cibona startuje sezona 2021/22. u ABA ligi. Ako ne najjača dosad, onda bar sigurno jedna od najzanimljivijih.


ABA LIGA 1. kolo
PETAK

Mornar - Cibona 18
Crvena zvezda - Split 20
SUBOTA
Igokea - Borac 17
Cedevita Olimpija - Krka 21
NEDELJA
Mega - Studentski centar 12
Budućnost - FMP 19
PONEDELJAK
Zadar - Partizan 18

O tome šta nas očekuje na terenima u regionu za Alo! govori Marin Sedlaček, košarkaški stručnjak, skaut NBA klubova Memfisa i Filadelfije.

- ABA liga dugo postoji i teško je reći da je najjača ove sezone. Ono što je meni drago, jeste da se vratilo mnogo igrača sa ovih prostora, odnosno da je smanjen broj stranaca, pošto ne bih voleo da Jadranska liga postane kao VTB liga u kojoj stranci vode glavnu reč. Verujem da će ABA liga biti veoma zanimljiva - ističe Sedlaček.

USIJANJE NA PARKETU Počinje ABA liga, Zvezdi i Partizanu pretnja iz dobro poznatog tabora

Foto: ALO/Marko Metlaš

 

Koliki dobitak za regionalnu ligu je povratak Željka Obradovića i kakav Partizan očekujete?

- Željko je legenda, najuspešniji trener kog je Evropa ikad imala! Njegov povratak je veliki plus za ligu. Partizan je mnogo izmenio tim u odnosu na prošlu sezonu. Stranci su dobro plaćeni i oni će odraditi posao, ali će morati da imaju podršku iskusnijih domaćih igrača, kao što su Zagorac i Dangubić da bi uspeli da ostvare ciljeve, a to je povratak u Evroligu. Naša košarka zaslužuje i Partizan i Crvenu zvezdu u najjačem evropskom takmičenju.

PARTIZAN

BEKOVI: Uroš Trifunović (SRB), Aleksa Avramović (SRB), Jam Madar (IZR), Dalas Mur (SAD), Kevin Panter (SAD). KRILA: Rade Zagorac (SRB), Nemanja Dangubić (SRB), Rodions Kuruc (LET). KRILNI CENTAR: Alen Smailagić (SRB). CENTRI: Balša Koprivica (SRB), Zak Lidej (SAD). TRENER: Željko Obradović.

Zvezda brani titulu na Jadranu, a uporedo će nastupati u Evroligi?

- Crveno-beli imaju veliko iskustvo igranja na dva fronta istovremeno. Drže se oprobanog recepta, koji je u prošlosti davao rezultate. Pre svega mislim na kombinaciju povratnika sa zavidnim evroligaškim iskustvom i trenera Dejana Radonjića, tako da će im period adaptacije biti kraći. Pretpostavljam da će im biti potrebno 15 igrača u rosteru i naravno dolazak prvog centra.

USIJANJE NA PARKETU Počinje ABA liga, Zvezdi i Partizanu pretnja iz dobro poznatog tabora

KK Crvena zvezda

 

CRVENA ZVEZDA

BEKOVI: Branko Lazić (SRB), Ognjen Dobrić (SRB), Ostin Holins (SAD), Nikola Ivanović (CG), Nejtan Volters (SAD), Aleksa Uskoković (SRB). KRILA: Dejan Davidovac (SRB), Marko Simonović (SRB), Nikola Kalinić (SRB), Stefan Lazarević (SRB), Nemanja Popović (SRB), Marko Gušić (SRB). KRILNI CENTRI: Luka Mitrović (SRB), Aron Vajt (SAD). CENTRI: Maik Cirbes (NEM), Ognjen Kuzmić (SRB). TRENER: Dejan Radonjić.

USIJANJE NA PARKETU Počinje ABA liga, Zvezdi i Partizanu pretnja iz dobro poznatog tabora

Foto: ALO/Marko Metlaš

 

A ostatak lige?

- Izuzetno mi je drago da se budi Čačak, još jedan košarkaški centar. U prethodnoj sezoni su naučili da im je potrebna iskusnija ekipa da bi izbegli borbu za opstanak. Otud i dolazak Save Lešića i povratak Ilije Đokovića. Mornar je totalno promenio način funkcionisanja, smanjio je budžet i umesto stranaca okrenuo se proverenim domaćim igračima. Braća Pavićević rade odličan posao u Baru i smatram da taj klub bez njih ne bi postojao. Krka je uvek nezgodna u svojoj dobro poznatoj dvorani. Imamo i Igokeu, koju niko više neće smatrati za autsajdera posle prošlosezonskog ulaska u plej-of.

Odlična odluka o plej-ofu

Ove sezone u plej-ofu će se naći šest umesto, kao dosad, četiri ekipe.
- To je odlična odluka. Ekipe koje budu imale približan broj pobeda i poraza mogu se nadati mestu u borbi za doigravanje - smatra Sedlaček.

Koga vidite kao šampiona?

- Zvezda, Partizan i Budućnost imaju po 33,3 odsto šansi za titulu. Sitnice će odlučivati - zaključuje Sedlaček.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading