PRED SAM START TAKMIČENJA Tektonske promene u ABA ligi, stvari više nikad neće biti iste
ABA liga/Dragana Stjepanović

Velike promene u ABA ligi, neposredno pred start nove sezone. Na vanrednoj Skupštini ABA lige, započetoj 13.9.2021. godine, a nastavljenoj 21.9.2021. godine usvojen je set dokumenta i internih akata neophodnih za nesmetan početak i unapređenje svih takmičenja pod okriljem ABA lige u sezoni 2021/22.

Od ranije promenjen izgled plej-ofa

Plej-of ABA lige će ove sezone biti drugačiji, umesto četiri, učestvovaće šest ekipa. 

Prve dve sa tabele će direktno u polufinale, dok će ekipe od trećeg do šestog mesta igrati svojevrsno četvrtfinale. 

Specijalnu pažnju Skupština ABA lige posvetila je usvajanju Kovid protokola u kome su jasno definisani svi detalji vezani za što je moguće veću zaštitu zdravlja aktera. Tom prilikom usvojen je i poseban dokument sa kojim se regulišu detalji vezani za mogućnost eventualnog odlaganja utakmica u slučaju zaraze virusom Covid-19 unutar ekipe.

Sa tim u vezi, prema odluci Skupštine ABA lige, do odlaganja utakmice može doći u slučaju ograničenja koja proizilaze iz odluka državnih epidemioloških organa. Takođe, odlaganje je moguće i u slučaju kada ekipa zbog zaraze virusom Covid-19 ima manje od osmorice igrača na raspolaganju ili ostane bez kompletnog stručnog štaba.

Na predlog menadžmenta, Skupštine ABA lige j.t.d. izabrala je g. Hrvoja Vidana, nekadašnjeg aktivnog igrača, a danas cenjenog advokata, za Disciplinskog sudiju ABA lige. Istovremeno, Skupština ABA lige j.t.d. odlučila je i da Žalbeno veće ABA lige ostane u istom sastavu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading