OGLASIO SE DONČIĆEV DEDA! Luki ne daju da dođe na Kosovo! Nije igrao ni za Srbiju, neće ni za njih!
Foto: Alo/ilustracija

Luka Dončić nastupa za reprezentaciju Slovenije, a vuče poreklo sa Kosova i Metohije, gde i danas žive njegovi rođaci, sa kojima je u kontaktu.

Stojan Dončić (65) je brat Lukinog dede i živi u selu Biča koje se nalazi u Drenici, između opština Кlina i Srbica. Njegov rođeni brat Srbobran je sa suprugom početkom osamdesetih otišao u Sloveniju gde je dobio sina Sašu, a zatim i unuka Luku.

Stojan povremeno prati igru pod obručima. Trudi se da Lukine utakmice ne propusti, bez obzira da li su u pitanju nastupi za Sloveniju ili za Dalas Meveriks u NBA.

“Svi gledamo Luku bez obzira gde igra, on je naša krv. Puno mi je srce. Često puta kako ja, tako i ostali članovi porodice zaplačemo. Vrlo sam ponosan, a zahvaljujući Luki, jako smo popularni. Gde god da se pojavimo, pitaju šta nam je Dončić. Ipak, moram reći da smo mi vrlo skromni, pa se Lukom i ne hvalimo”, rekao je Stojan RTV KiM.

OGLASIO SE DONČIĆEV DEDA! Luki ne daju da dođe na Kosovo! Nije igrao ni za Srbiju, neće ni za njih!

Tanjug/Ap

 

On je dodao da se povremeno čuje sa unukom i da mu Luka povremeno šalje video snimke sa proslava Vaskrsa i Božića.

"Čujemo se povremeno, vrlo je zauzet. Dosta Albanaca pita da li sam Lukin rođak. Mada, ponekad izbegavam da kažem da sam mu deda-stric, nije sigurno. Najčešće me pitaju da li bi nekad igrao za Kosovo. Možda nekad, kada bi Kosovo postalo Amerika. Nije igrao za Srbiju, što bi igrao za Kosovo. Neće da igra nikad", jasan je Stojan.

Zanimljivo je da je Lukin rođak vaterpolo reprezentativac Srbije u mladim kategorijama i da igra za Radnički, koji je srpski i regionalni šampion. On se zove Veljko Dončić, rođen je 2004. i u septembru će igrati na Evropskom prvenstvu za juniore na Malti.

"Moram reći da su vaterpolo stručnjaci više zainterosovani za Veljka, nego što je bio slučaj sa košarkaškim za Luku. Veljku je posvećena velika pažnja, on je bio malo dete kada su ga sa 12 godina uzeli na pripreme. Vrlo sam ponosan na njega”, kaže Stojan.

Dončićima je u krvi da budu uspešni sportisti. 

Stojan Dončić otkriva da je najstariji član porodice Petar Dončić svojevremeno igrao za Partizan i Vardar fudbal, kao i da je Lukin otac Saša igrao za Slobodu iz Kraljeva.

"Pitao sam majku dok je bila živa, kako to da se mi tako dobro bavimo sportom, da smo uspešni. Ona mi je odgovorila,'kada sam bila dete, zakačili bismo jednu traku za drvo, uvek sam pobeđivala u trci. Bila sam prva, ja sam sportista u duši' ", prisetio se Stojan svoje majke, koja je preminula 2012.

Stojan bi voleo da Luka dođe da odigra basket sa bratom Veljkom.

"Luka želi da dođe, ali njegov klub mu brani, jer smatra da nije bezbedno. Dočekaću da Luka dođe i baci ovu loptu u koš, pre toga neću umreti, dok ne vidim kako oni bacaju loptu", uveren je Stojan.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading