Milan Gurović otvorio humanitarni turnir "Trojka za Boška"!
M. Čubrak

Na Malom Kalemegodanu počeo je humantirani turnir u šutiranju trojki, "Trojka za Boška" i traje do 21 čas.

Očekuje se dolazak mnogih poznatih ličnosti, među njima je i Dražen Dalipagić.

Svi su pozvani da dođu i podrže učesnike, a mogu i da uzmu učešće.

Turnir je humanitarnog karaktera kako bi se pomoglo malom Bošku Gugleti.

Cela Srbija uvek se ujedinjavala kada je pomoć najpotrebnija, a sada je na nama da se još jednom udružimo i omogućimo da mali Boško dobije šansu za dug, zdrav i srećan život!

Boško Gugleta rođen je 14.01.2021. godine u Novom Sadu. Kompletna trudnoća i porođaj su protekli bez problema. Na samom rođenju je utvrđeno da se radi o potpuno zdravom detetu i Boško je dobio ocenu 10.

Milan Gurović otvorio humanitarni turnir

M. Čubrak

 

Kada je napunio tri meseca, roditelji dečaka su primetili da je znatno mirniji nego što bi trebalo da bude. Od samog rođenja je bila prisutna slabija pokretljivost, ali niko od medicinskog osoblja nije sumnjao na neko od oboljenja.

Roditelji više nisu mogli da čekaju i odlučili su da krenu na mnogobrojne preglede i analize. Bošku je ustanovljena dijagnoza 'SMA 1'. Reč je o spinalnoj mišićnoj atrofiji tip 1. U pitanju je neuromišićna bolest koja je veoma progresivna i teška. Bolest se manifestuje brzom i progresivnom atrofijom mišića. Brzo se gube neophodne životne funkcije (hodanje, gutanje, disanje, varenje).

Milan Gurović otvorio humanitarni turnir

M. Čubrak

 

Terapije za ovu bolest su trenutno najskuplje na planeti. Bošku su potrebna sredstva za terapiju pod nazivom 'Zolgensma'. Takođe, novac se prikuplja i za njegovo lečenje u inostranstvu, rehabilitacije, ortopedska pomagala, laboratorijske analize, medicinske aparate, putne troškove...

Početnu tačku u njegovom lečenju predstavlja lek 'Spinraza' koji je trenutno dostupan u Srbiji. Mališan je nedeljama bio na respiratoru zarad pomoći pri disanju. Pre nekoliko dana je skinut sa respiratora, ali je usled pogoršanog zdravstvenog stanja ponovo na respiratoru.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading