OGROMNO POJAČANJE! Zvezda preotela Kalinića Barseloni, Srbin potpisao na dve godine (FOTO)
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Reprezentativac  Srbije, osvajač Evrolige sa ekipom Fenerbahčea, i triple krune sa Crvenom zvezdom, Nikola Kalinić vraća se na Mali Kalemegdan! Popularni "Kalina" je u sredu potpisao dvogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom i predstavljaće ogromno pojačanje za ekipu koju u narednoj sezoni očekuju utakmice na četiri fronta.

Klub ovom prilikom izražava ogromno zadovoljstvo činjenicom da je Nikola odbio nekoliko značajno unosnijih ponuda pojedinih klubova iz Evrolige i regiona, i odlučio  da se vrati u klub sa kojim je svojevremeno osvojio prvu triplu krunu i dao izuzetno veliki doprinos uspesima kluba za koji neskriveno navija.

Barselona nudila mnogo manje

Španski mediji su objavili vest da je Kalinić odbio Barselonu jer mu je nudila duplo manje novca nego Crvena zvezda.

Vest je objavio portal Encastado koji dalje kaže da finansijski uzdrmana Barselona nije mogla da se nosi sa mnogo bogatijom ponudom koju je Kalinić dobio sa Malog Kalemegdana. 

Nikola Kalinić je rođen 08.11.1991. godine, prve korake načinio je u rodnoj Subotici, da bi nakon epizoda u Vojvodini i Radničkom svoj ogroman talenat materijalizovao dolaskom u Crvenu zvezdu gde je u samo jednoj sezoni osvojio tri trofeja.

Nakon toga odlazi u Fenerbahče gde osvaja Evroligu i trofeje u turskom šampionatu i kupu, a prethodne sezone bio je jedan od najboljih pojedinaca Valensije. Paralelno sa klupskim ostvarenjima bio je deo reprezentacije Srbije i osvajao je medalje na Svetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama 2014 i 2016.godine.

Nikola Kalinić se vraća kući, a osim što poznaje klub čiji je već bio važan deo, donosi na teren sve moguće kvalitete: koševe, skokove, asistencije, požrtvovanje, borbenost, čvrstu igru u odbrani i sada već veliko 8-godišnje iskustvo igranja Evrolige sa tri kluba.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading