SRPKINJE DRUGI FAVORIT ZA ZLATO U TOKIJU!  FIBA objavila zvaničnu analizu: "Kraljicama Evrope" najbolje od ruke ide pisanje bajki!
EPA-EFE/Kai Forsterling

FIBA je objavila je objavila listu favorita u ženskoj kođarci za predstojeće Olimpijske igre, a naše devojke zauzimaju drugo mesto.

Ispred  Srpkinja nalaze se samo Amerikanke koje su aktuelne šampionke Svetsko prvenstva i Olimpijskih igara.

- Košarkašice Srbije nedavno su postale "kraljice Evrope" i u Valensiji prošlog meseca nisu izgubile nijedan meč, kada su drugi put uzele titulu evropskog šampiona. Pre nego što se bilo ko spremi da kaže da je druga pozciija previsoka, setite se da je Srbija do titule došla na teži način. Igrala je protiv Italije, Španije, Belgije i Francuske. Sve je pobedila - podseća FIBA.

Upozoravaju da je najjači adut naše reprezentacije Sonja Vasić koja je proglašena za najbolju košarkašicu na Evropskom prvenstvu.

 Šta ćemo sa Sonjom Vasić, MVP igračem Evrobasketa, koja bi trebalo da nosi državnu zastavu na otvaranju Igara? Pisanje bajki je ono što najbolje rade. Setite se, nakon svoje prve titule prvaka u Evrope 2015. godine, otišle su na svoje prve Olimpijske igre u Rio i sa bronzom se popele na pobedničko postolje. Dakle, možda finale nije toliko daleko kao što sugeriše vaša verovatno prva reakcija na ovo rangiranje. Da, ova grupa igračica zna sa loptom, mentalno su jake, a trener Marina Maljković nastavlja da radi neverovatan posao - zaključili su iz FIBE.

Naše košarkašice  u Tokiju igraju u grupi A zajedno sa Korejom, Kanadom i Španijom.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading