IZGUBILI SMO KULT REPREZENTACIJE! Nebojša Čović govorio o problemima u srpskoj košarci
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Srbija je doživela neuspeh pošto nije uspela da se kvalifikuje za Olimpijske igre u Tokiju, jer su u finalnoj utakmici poraženi od Italije. 

Podiglo se mnogo prašine zbog toga, pa se postavlja pitanje koji su to problemi sa kojima se suočava srpska košarka?

O neuspehu "orlova" i statusu Igora Kokoškova govorio je prvi čovek Crvene zvezde Nebiojša Čović, koji ističe da se izgubio kult reprezentacije.

Ne bih pričao o tome da nismo izgubili kult reprezentacije. Ne znamo da poštujemo grb, zastavu, našu himnu... Tu je i to pljuvanje po Milošu Teodosiću, ali kada je bilo da se on nije odazvao? Ne mislim tu samo na Jokića, da je preduzeto sve od strane KSS - igrali bi još neki, ali ne možete to da zapostavljate tokom godine, morate ih obići...", rekao je Čović.

Naročito ga zabrinjava budućnost srpske košarke.

"Neka objasne ljudi ono što treba da objasne, ali ja već tri-četiri godine pričam da je alarmantno stanje u srpskoj košarci. Mi imamo jednog starijeg igrača koji je bio nateran da potpiše sa menadžerom da će mu davati 20% do kraja karijere, je l' vam to liči na Mamića? Odlaze deca u Italiju ili Španiju ispod radara, kupe nam i to malo talenata što imamo. Strani klubovi prave kampove u Beogradu, čiji je posao da se pravi strategija o košarci? Kada Zvezda igra loše i ima lošu sezonu, ko prvi odgovara - pa ja!", naveo je Čović i dodao da nema sistema u našoj reprezentaciji.

"Možeš da imaš 15 najboljih, ako oni ne naprave hemiju - i ako jedan buši - to se sve vidi. Svaka čast momcima koji su se borili, videlo se da nema sistema".

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Citalac

08.07.2021 11:13

Ma nije to Colicu nego je mala lova Lova slaba

Pekson

08.07.2021 17:17

Pa ti si za sve kriv,ti si unistio nasu ligu i prvi potrcao u aba ligu,ti si kriv sto se nema nasih mladih igraca,a sada bi da preuzmes i savez posto vec par dana na sva usta pljujes!