REČ LEGENDE! Kokoškov mora da ostane, Jokića ne smemo da izgubimo!
Foto: ALO/Marko Metlaš

- Ja tu ne bih pravio promene, mislim da Kokoškov ima veliki trenerski kvalitet. Treba nastaviti dalje sa njim, dati mu šansu da vodi reprezentaciju na Evropskom prvenstvu naredne godine. Ako budemo menjali selektora posle nekoliko utakmica, promenićemo ih 25 u ne tako dugom periodu - rekao je Željko Rebrača za "Večernje novosti".

Nastavio je u istom ritmu.

- Sa toliko malo vremena za treninge, Kokoškov nije mogao da postavi sistem igre. Mislim da je u takvoj situaciji veći deo odgovornosti na igračima nego na treneru.

REČ LEGENDE! Kokoškov mora da ostane, Jokića ne smemo da izgubimo!

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

 

Mnogo smatraju da Kokoškov nije tipičan trener.

- To nije nešto što nismo znali pre nego što je postao selektor. Nije on godinama radio u NBA zato što je nekog hvatao za gušu, već zato što ima određemni kvalitet. Amerikanci su ga procenili i dali mu šansu, Fenerbahče ga je doveo zato što smatra da ima kvalitet da vodi evroligaški tim sa velikim ambicijama. Pričati sada da nema pojma je potpuno neutemeljeno. Kokoškov je vrhunski trener, samo mu je potreban vremenski period dovoljan da uspostavi svoj sistem.

 

Osvrnuo se i na Nikolu Jokića.

- Navijački, nadao sam se da će igrati. Imao je fenomenalnu sezonu, ali se maksimalno potrošio igrajući konstantno na vrhunskom nivou. Nije nikoga dovodio u zabludu, rekao je da se ne oseća dobro i da ne bi pružio ono što se od njega očekuje. Kritike bi bile još gore da se pojavio i nije dao ono što svi očekuju. Jokić nam je bitan, on je naš najbolji igrač, treba ga razumeti. Biće još svetskih i evropskih prvenstava, olimpijskih igara. Ne smemo da izgubimo Jokića! - zaključio je Rebrača.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading