NIKOG NIJE POŠTEDEO Dino Rađa brutalno udario i na Hrvate i na Srbe, a ono što je rekao o Zvezdi i Partizanu je uzdrmalo ceo region
AP/Elise Amendola

Nekadašnji hrvatski košarkaš Dino Rađa dao je burnu izjavu u domovini posle neodlaska "kockastih" na Olimpijske igre. Rađa je, analizirajući neuspeh Hrvatske na turniru u Splitu za Olimpijske igre, kritikovao selektora Veljka Mršića, ali je rekao i da je veći problem hrvatske košarke ABA liga, nego neodlazak u Tokio.

 

- Generalno, to je ta ABA liga, to nad***vanje ko ima više para i ko će kupiti više stranaca od najboljih, Partizana, Zvezde, Budućnosti, Cedevite Olimpije. I onda se igrači ne mogu razvijati, tu sve umire. Evo, niti Srbi nisu na Igrama - rekao je Rađa.  

Hrvatski klubovi nemaju toliko novca, dodaje Rađa.

- Ti ne možeš u ovom trenutku da objasniš jednom Zadru, Ciboni ili Splitu da ta ABA liga ne koristi nacionalnim interesima, nacionalnom prvenstvu. I sada svi nas prozivaju, a mi u reprezentaciji imamo igrače koji su 11 meseci u klubovima, s nama tek mesec dana. Kog mladog igrača su ti klubovi izbacili - pita se Rađa, predsednik Stručnog saveza KS Hrvatske.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
gedža

06.07.2021 12:23

Čovek je u pravu 300% za sve što je rekao.