PONOSNO NOSI SRPSKO PREZIME, UDATA ZA NAŠEG KOŠARKAŠA, OBOŽAVA BEOGRAD! Srpska snajka igra protiv "svojih" u finalu!
FIBA

 

Upoznajte Valerijan Vukosavljević.

Naša ženska košarkaška reprezentacija od 21.00 igra finale Evropskog prvenstva protiv selekcije Francuske. Srebrna medalje je "u džepu", a čitava nacija se nada zlatnom odličju. 

Ono što će biti posebno interesantno jeste činjenica da će u protivničkoj selekciji biti i jedna devojka sa srpskim prezimenom. U pitanju je Valerijan Vukosavljević, devojkačko Ajaji (27). 

Muž srpski košarkaš

PONOSNO NOSI SRPSKO PREZIME, UDATA ZA NAŠEG KOŠARKAŠA, OBOŽAVA BEOGRAD! Srpska snajka igra protiv

FIBA

 

Lepa Francuskinja od 2019. godine je u braku sa našim košarkašem Filipom Vukosavljevićem. Valerijen je odlučila da promeni prezime pa mnogima nije jasno kako ne igra za našu selekciju.

Upoznali su se u Lilu. Prvo je Filip pratio njen meč, a onda je i Vaelrijen bila počasni gost na njegovoj utakmici. Na zajedničkoj proslavi su se prvi put poljubili i tada je magija počela.

 

 

- Možda ne izgledam tako, ali tipičan sam Balkanac. Bilo mi je važno da venčanje bude u Srbiji i da, ne krijem to, supruga uzme moje prezime. Srećan sam zbog njene odluke da joj ubuduće na dresu piše Vukosavljević. Tradicionalista sam, poštujem porodične vrednosti i podrazumeva se da ću nositi burmu. Zbog toga sam se trudio da izaberem baš lep prsten - rekao je u jednom intervjuu nakon venčanja Filip.

Beograd kao "njen" grad

PONOSNO NOSI SRPSKO PREZIME, UDATA ZA NAŠEG KOŠARKAŠA, OBOŽAVA BEOGRAD! Srpska snajka igra protiv

FIBA

 

Valerijen je brzo zavolela Srbiju, a Beograd je ostavio bez dana. Kako i sama kaže oseća ga kao da je njen grad.

- Beograd mi se dopao na prvi pogled, kao i ljudi. Opušteni su i prijatni. U Franuskoj svi mnogo rade, a na kraju dana žure kući. Ovde se živi potpuno drugačije. Koliko god čovek bio u gužvi, uvek nađe vremena za porodicu i prijatelje. To me je privuklo. Dobro se snalazim u gradu, čak sam počela da vozim. Volim da se prošetam do Ušća i Kalemegdana, da sednem u neki lep kafić s pogledom na reku. Filipovi prijatelji su me sjajno prihvatili, kao i njegove sestre, sa kojima provodim dosta vremena.

- Ovo je sada moj grad. Moja porodica i prijatelji stvarno vole ovaj grad. Sviđa im se hrana, noćni život. Preporučivala sam im i ranije da dođu ovde, jer ljudi ne znaju dovoljno o Beogradu i Srbiji - istakla je Valeri.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
stara čukarica

27.06.2021 15:36

Ma da, evo sd će da se sva preobrati, kao da je rodjena u Šumadiji