GAŽENJE Srpkinje demolirale Grkinje
EPA-EFE/Miguel Angel Polo

Reprezentacija Srbije je pregazila Grčku 85:51 (17:13, 23:3, 25:21, 20:14) u drugom kolu Evropskog prvenstva u košarci koje se održava u Španiji. Izabranice Marine Maljković su pobedile, i tako obezbedile plasman u nokaut fazu, a u nedelju (12 časova) će, posle meča protiv Crne Gore, biti poznato da li će biti prve u grupi i tako overiti direktan prolaz u četvrtfinale. 

Pitanje pobednika je rešeno jo na startu druge deonice, kad su naše devojke stekle prednost veću od 20 poena. Grkinje jednostavno nisu bile dostojan rival našim devojkama, koje su na momente igrale i egzibiciono i sjajnim akcijama nagovestile da će nas ponovo obradovati medaljom. 

Selektorka Marina Maljković je kontrolisala minutažu najvećih zvezda srpskog tima, a svaka od 12 igračica uspela je da se upiše u listu strelaca i pruži doprinos. Najefikasnija u pobedničkoj ekipi bila je Aleksandra Crvendakić sa 13 poena, a odlična je bila i Dajana Butulija sa 11. Na drugoj strani jedina dvocifrena je bila Artemis Spanu sa 10 poena, dok je jedan manje postigla Eleni Bosana.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading