Kokoškov progovorio o Jokiću: Nisam se čuo sa njim, želim da bude tu!
Printscreen

U senci odluke da Nikola Jokić ne igra za Srbiju ovog leta, selektor Igor Kokoškov govorio je o planovima i kako će izgledati same kvalifikacije za OI.

- Ovo pokazuje koliko je interesovanje javnog mnjenja za ove momke. Što se tiče samog rada vrlo specifična situacija. Mi i zaboravljamo u nekim trenucima kako smo živeli ranije. Radujemo se da možemo da igramo košarku ovog leta, da možemo da reprezentujemo svoju zemlju. Mnogo smo posvećeni, moramo da budemo fleksibilni jer mnoge komponente nismo znali - rekao je Kokoškov.

Kokoškov progovorio o Jokiću: Nisam se čuo sa njim, želim da bude tu!

Alo!/Marko Metlaš

 

 

Nastavio je u istom ritmu.

- Ono što je za mene bitno je da imamo neku pozitivnu energiju, da imamo motivisane momke, koji iz srca nose ovaj dres. Nemamo mnogo vremena, nemamo bazične pripreme, otići ćemo na "Akropolis" bez kontakt igre. Nema kukanja samo vam to kažem, daćemo sve od sebe i maksimalno smo posvećeni i motivisani da ovaj projekat završimo najbolje moguće. Svaka utakmica koju Srbija igra igra da pobedi. Imamo veliku sliku i veliki cilj koji znamo.

Kapiten Miloš Teodosić sperman je za velike izazove.

- Krenuli smo u ove pripreme malo atipično, rekao je Igor da nemamo mnogo vremena i da nemamo mnogo vremena. Nisu to opravdanja, znamo koji nam je cilj, to je odlazak na OI i na to smo koncentrisani. 

Selektor je govorio o Jokiću.

- Moj zadatak je da budem u kontaktu sa svim igračima. Nikola je do skoro, do pre par dana bio u plejofu. Nisam se čuo sa Nikolom, znam da je u putu. Čuću se sa njim, ali neću da se obaveštavam o tome preko novina. Nikola je veliki ambasador srpske košarke. Ja ne mogu da budem cinik i da budem neiskren i da kažem da je svejedno da mi najbolji igrač na svetu u ovom trenutku ne igra.  Međutim mi onako iz srca često zaboravimo da ti igrači imaju i svoje probleme. Čestitke Nikole i ja se nadam da će biti tu. Ukoliko ne bude, mi ćemo se potruditi da sve bude pozitivno da podržimo svi te momke koji su odvojili svoje vreme.

Kava je situacija sa Bogdanom?

- Imam direktnu komunikaciju sa Bogdanom, iz tog aspekta smo fleksibilni u komunikaciji. Moramo da improvizujemo, budemo maksimalno fleksibilni za te momke. 

Još dve NBA igrača su odjavila Srbiju.

- Pokuševski je, bili smo u stalnom kontaktu, odlučio da se posveti svojoj fizičkoj pripremi za sledeću sezoni. On bi od ovih momaka mogao da nauči mnogo. Smailagić je takođe odlučio da se priprema za sledeću sezonu, želim mu sve najbolje. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading