ŠOK IZ KOMŠILUKA Hrvati daju milione za rasturanje ABA lige!
ABA liga

Košarkaški savez Hrvatske krenuo je u borbu sa ABA ligom.

Za to su obezbeđeni milioni!

U saopštenju KS Hrvatske o planovima za narednu sezonu i predlozima dve opcije sistema takmičenja KSH je istakao da želi da usmriti hrvatske klubove prema evropskim takmičenjima, FIBA Ligi šampiona, a ostalima da osigurati novo regionalno takmičenje. ABA lige nema u planovima.

Dve su opcije, prva je fokus na dizanju kvaliteta hrvatske lige i usmeravanju klubova u evropska takmičenja, pre svega FIBA-ina, a prioritet je Liga šampiona. Klubovima se za učešće daju dva miliona kuna.

Druga opcija je hrvatska liga, FIBA Liga šampiona i nova regionalna liga.

Sve je pojasnio predsedik KSH Stojko Vranković:

- Fokusirani smo na FIBA takmičenja i mi kao savez smo u procesu lobiranja da prvak Hrvatske već od ove sezone ima direktan plasman u grupnu fazu. Što se tiče budućnosti ABA lige, do sada nismo branili nikome da igra bilo koju ligu koja nije pod našom i FIBA ingerencijom. Nećemo ni sada, a na klubovima je da odluče žele li da igraju regionalnu ligu ili ne. Stav saveza je da se hrvatski klubovi moraju fokusirati na izlazak u Evropu, a to će postići samo kroz prvenstvo Hrvatske. Ovako titula prvaka Hrvatska dobija na važnosti.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading