SVE ĆEMO PONOVO STAVITI NA STO! ABA lige u nemilosti Evrolige, Bertomeu govorio o regularnosti, šta dalje?
EPA/DANIEL DAL ZENNARO

- Jadranski region vidimo kao veoma važan za košarku. Poslednjih godina smo prihvatali šampiona. Ali smo iskazali zabrinutost vezano za regularnost ovog takmičenja zato što je u prošlosti bilo nekih otvorenih stvari koje nismo spremni da prihvatimo. Ako pobednik ABA ima prohodnost u Evroligu mi smo u poziciji da postavimo, hajde da kažemo, neke zahteve Ligi vezano za garantovanje regularnosti takmičenja (ABA lige). Ovo ćemo ponovo da stavimo na sto. Želimo takođe da znamo više o tome kako će upravljanje Ligom da se razvija ako hoće i dalje da ima pristup Evroligi - rekao je Bertomeu a prenosi "Mozzartsport".

Otkrio je još jedan više nego zanimljiv detalj.

ABA liga/Dragana Stjepanović

 

 

- Nismo do sada imali razgovore sa Partizanom i Crvenom zvezdom vezano za dugogodišnju licencu - jasan je bio Bertomeu.

Govorio je i o licencama.

- Želimo da povećamo prusustvo na velikim tržištima, jer ima mnogo prostora za napredak, sa Asvelom u Francuskoj, Bajernom i Albom u Nemačkoj. Otvorićemo razgovore sa novim klubovima za koje mislimo da ima smisla da budu ovde. Uvek razmišljamo o vajld kardi za klub iz VTB (Zenit). U konverzaciji smo sa Ligom od plej-ofa. U narednim nedeljama ćemo imati odgovore, kao što je bilo prošle godine. Italija je ključno tržište. Ne trebam da kažem koje je ime u pitanju (Virtus). Moj lični san je da imamo tim iz Britanije, ali...

Očekuje povratak navijača sledeće sezone.

- U budućnosti ćemo da se fokusiramo na vreme posle pandemije. Optimisti smo kada je u pitanju broj navijača na utakmicama sledeće sezone. Ne očekujemo da već na startu bude 100 odsto popunjenost dvorana, ali oečkujemo da će se broj povećavati kako takmičenje odmiče. Nadamo se da će biti oko Božića, ali zavisiće naravno od zemalja - zaključio je Bertomeu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari (0)

Loading