BEZ SRBA! Izabrana druga idealna petorka Evrolige
EPA-EFE/Fernando Alvarado

Za srpske košarkaše je rezervisana prva petorka. 

Vasilije Micić i Vladimir Lučić nalaze se u idealnoj petorci Evrolige, a ko im još pravi društvo pročitajte OVDE

Što se tiče druge idealne petorke Evrolige među izabranima su se našli Šejn Larkin, Nando de Kolo, Šejvon Šilds, Vil Klajburn i Brendon Dejvis.

Šejn Larkin

Larkin je ove sezone u dresu Efesa beležio 15 poena po utakmici što ga svrstava među 10 najboljih strelaca, a u Top 10 je i po broju ukradenih lopti i indeksu korisnosti.

Nanado de Kolo

De Kolou je ovo šesti put da je uvršten u jedan od evroligaških idealnih timova, čime se izjednačio sa plejmejkerom reprezentacije Srbije Milošem Teodosićem na trećem mestu (ispred su samo Huan Karlos Navaro sa sedam i Vasilis Spanulis sa osam).

Šejvon Šilds 

Što se tiče Šildsa, on je jedan od najzaslužnijih za plasman Armanija na prvi F4 još od 1992. godine. Postizao je dvocifren broj poena na 22 od 25 utakmica.

Vil Klajburn

Krilo CSKA Vil Klajburn je imao najefikasniju sezonu karijere sa 14,1 poenom po meču, a na taj način je pomogao svojoj ekipi da stigne do rekordnog devetog Fajnal-fora.

Brendon Dejvis 

Kada je reč o centru Barselone Brendonu Dejvisu, ovo je njegov drugi put da je izabran u drugu najbolju petorku Evrolige. Prethodni put to je uradio u dresu Žalgirisa u sezoni 2018/19.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading