SVE JE OTKRIO Lojd javno rekao gde želi da igra sledeće sezone
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Sudeći po najnovijim informacijama, Džordan Lojd i dalje nije odustao od ideje da se već na leto vrati u domovinu i ponovo okuša sreću u najjačoj košarkaškoj ligi sveta.

- Povratak u NBA je definitivno mogućnost. Trenutno još čekam da vidim šta će da se dogodi. Sve je pitanje tajminga, nešto na šta ne možeš da utičeš potpuno. Uvek sam pričao da sam sposoban da igram NBA košarku. Ne samo da budem deo tima, već i da doprinosim pobedama. Ako šansa dođe i bude dobra, naravno da ću je razmotriti. To je nešto čemu se nadam - izjavio je Lojd u razgovoru u jednoj podkast emisiji.

Primer Majka Džejmsa kao putokaz

Na pitanje da li je transfer Majka Džejmsa u Bruklin Netse zapravo dobar primer uspeha američkog igrača iz Evrolige?

- Mnogo je kvalitetnih igrača u Evroligi, što evropskih, što američkih. Mnogo njih može da igra u NBA ligi. Ali sve je na klubovima iz NBA, da li će da im pruže šansu. Od trenutka kada je otišao tamo (Majk Džejms) radi odlične stvari, igra jako dobro. Pokazao je da očigledno pripada NBA društvu jer ima neverovatan talenat - kaže Lojd i dodaje - Od momenta kada se pojavio svi su počeli da se pitaju odakle se pojavio? Iz Rusije? Iz jednog od najvećih klubova Evrope, ali ljudi iz SAD ne razumeju koncept evropske košarke izuzev onih koji nas prate. NBA skauti i eksperti prate šta sem dešava jer uvek traže nove talente. Evropska košarka ima veliku težinu.

Lojd je sezonu u Evroligi završio kao treći najbolji strelac s učinkom od 17,3 poena na 29 utakmica i bolji od njega bili su samo Majk Džejms sa 19,3 i Aleksej Šved sa 19,8 poena, čime je ruski strelac ponovo zadužio nagradu za zvanično najboljeg strelca takmičenja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading