Meridian
Shutterstock
Meridian

Shutterstock

Meridian, Foto: Shutterstock

Retki su oni koji se ovih dana ne žale da ne znaju kako će izdržati ograničene izlaske od kuće, kao najbolju meru prevencije od širenja virusa korona. Kaže stara izreka, što se mora – nije teško. Da se mora – mora se, zdravlje nacije i životi su u pitanju, ali da li mora da bude teško? Ne mora!

Bitno je ovih dana i mentalno zdravlje, kako bismo lakše podneli neizvesnost i celu situaciju u kojoj se nalazimo, pa na stvari moramo da gledamo iz pozitivnog ugla – sigurno su se pre svega ovoga mnogi od vas žalili kako od brojnih obaveza ne mogu da stignu da srede ormare, zamene letnju i zimsku garderobu, da operu prozore, da spreme omiljeni obrok po receptu koji iziskuje nekoliko sati pripreme, da pročitaju omiljenu knjigu... Evo vam prilike da sve to uradite, polako, bez tenzije.

I imate svakako mnogo više vremena za razmišljanje. Setićete se u jednom trenutku da je tačno deset dana kako niste bili u omiljenom kafiću, da je vašoj mami 57. rođendan, da kako je prošlo šest godina otkako radite u istoj firmi, da za četiri meseca treba da vam dođe rođaka iz Nemačke... I shvatićete da se sve vrti oko brojeva, da brojevi život znače.

I sve u životu se piše brojevima, pa čak i sreća.

Super je kod kuće, zar ne?