Velibor Džarovski
Vladimir Marković
Velibor Džarovski

Vladimir Marković

Velibor Džarovski, Foto: Vladimir Marković

Svetska senzacija, ispovest Srbina odbeglog od svoje bande, koja je godinama po celom svetu štelovala mečeve i tako zaradila desetine miliona dolara, dospela je i do Skoplja, do Velibora Džarovskog. 

Srbija drhtala, radovala se, Zvezda na kraju junački i iz Švajcarske! Vidi se Liga šampiona... Ponovo! (VIDEO + FOTO)

Crvena zvezda odigrala nerešeno 2:2 u Bernu. Strelci Degenek i pojačanje iz Argentine Mateo Garsija Hvala što ste pratili tekstualni prenos meča Jang Bojs - Crvena zvezda na portalu Alo! KRAJ UTAKMICE! 89' Srećna Zvezda! Dve ekstra šanse za Jang bojse posle ubacivanja sa strane.

Čuveni menadžer je daleke 1987. robijao tri meseca u splitskom zatvoru zbog optužbi da je štelovao rezultate na najmanje 22 utakmice Šampionata Jugoslavije, a sada u razgovoru za „Alo!“ nudi nepristojnu ponudu - sigurno utočište za srpskog operativca koji je rešio da uđe u rat s ozbiljnom mafijaškom organizacijom!

Velibor Džarovski i Lepa Brena

Privatna arhiva

Velibor Džarovski i Lepa Brena, Foto: Privatna arhiva

 - Nekoliko dana pre nego što je u javnost dospela priča o Srbinu koji je raskrinkao kladioničarsku mafiju i koga plaćenici sada jure, ja sam čuo za taj slučaj. Priča je 100 odsto tačna i taj momak posle bega iz Bugarske traži sigurno utočište. Jedino što nije tačno jeste informacija da se momak zove Marko Stanović, kako pišu novine. Takav igrač u ovom našem poslu ne postoji. Verovatno mu je dodeljeno izmišljeno ime i prezime, kako bi donekle zavarao trag - kaže Džarovski i nastavlja da nas iznenađuje:

Evo kako se slavio gol Matea Garsije u Zvezdinoj loži na stadionu Jang Bojsa! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/Dragutin Bužić iz Berna DATUM I VREME: 21.08.2019. 23:59 Revanš meč igra se narednog utorka u Beogradu. Slavlje drugog gola Matea u Zvezdinoj loži, Foto: Screenshot Bilo je uzbudljivo na terenu u Bernu. Crvena zvezda uspela je da izbori fantastičnih 2:2 protiv Jang Bojsa pred revanš narednog utorka u Beogradu.

- Neka mi se taj momak slobodno javi, biću mu jatak, sakriću ga u Makedoniji tako da ga neće pronaći ni FBI ni KGB!

Velibor Džarovski i Zdravko Čolić

Privatna arhiva

Velibor Džarovski i Zdravko Čolić, Foto: Privatna arhiva

Džarovski je bio poznat i kao estradni menadžer Zdravka Čolića, Miše Kovača, Maje Odžaklijevske, Olivera Dragojevića, „Bijelog dugmeta“, ali mu je nameštanje sportskih utakmica bila i ostala najveća strast, takoreći uža specijalnost.

Sudija ne bi svirao penal, da nije bilo VAR-a!

AUTOR: D.J.B/Alo.rs/V.Ž. DATUM I VREME: 21.08.2019. 23:48 - 22.08.2019. 00:06 "Očekujem punu Marakanu, pa i na krov da se popnu navijači", rekao je Degenek Crvena zvezda je odigrala herojski protiv Jang Bojsa u Bernu 2:2. Crvena zvezda odigrala nerešeno 2:2 u Bernu.

- Da su u moje vreme postojale ove moderne kladionice, sada bih bio milijarder! Propustio sam decenije brzog klađenja, lake love, ali se ne žalim, iza sebe imam stotine nameštaljki na staromodan način, na koje sam ponosan. Trudim se da uhvatim i ove nove tokove. I dalje nameštam - bez trunke razmišljanja nam se hvali Džarovski.

Velibor Džarovski, Snežana Đurišić i Hanka Paldum

Privatna arhiva

Velibor Džarovski, Snežana Đurišić i Hanka Paldum, Foto: Privatna arhiva

Naš sagovornik kaže da se ne plaši zakona, a ubeđen je da učestvovanjem u štelovanju rezultata „samo šteti onima koji peru ogroman novac“, stoga nam otkriva i nešto o čemu bi se malo ko usudio da javno izgovori...

Sudija gledao i gledao VAR, nije bio siguran, na kraju presudio NA ŠTETU ZVEZDE (VIDEO)

AUTOR: S.M. DATUM I VREME: 21.08.2019. 22:44 Vrlo diskutabilno. skrivljen penal Ričmonda Boaćija, Foto: Youtube/ Luka Teofilović Jedan od najbržih fudbalera Jang Bojsa, hitronogi Ngamaleu stuštio se u kazneni prostor Crvene zvezde, a niko drugi osim Ričmonda Boaćija nije bio tu da ga zaustavi. Nažalost, napadač Zvezde je to učinio na nepropisan način.

- Nameštam, šta vam je to čudno? To je moj posao, moja profesija, moja strast. Svi znaju da sam kockar u duši. Zarađivao sam nekad puno, zarađujem ponešto i sada. Pre dve nedelje sam na kladionici pokupio neku siću... Nekih 13.000 evra. Nisu mi dozvolili veću uplatu, limitirali su iznos, naročito što sam se opredelio za rukometnu utakmicu - sada nam se već s gorčinom u glasu ispoveda Džarovski.

Velibor Džarovski i Usnija Redžepova

Privatna arhiva

Velibor Džarovski i Usnija Redžepova, Foto: Privatna arhiva

Slušamo i ne verujemo, ali hajde da pitamo - kad i gde ste se kladili, na koji meč?

PROČITAJTE JOŠ:

- Tih 13.000 evra zaradio sam na rukometu. Na Svetskom prvenstvu za igrače do 19 godina, koje je početkom avgusta igrano na mom terenu, u Skoplju. Znate, posle tenisa na kojem je najlakše zatvoriti meč, pošto vam je tu potreban samo jedan saradnik, jedan igrač, lako je dogovoriti mečeve u košarci, gde se obično igra na manji broj koševa u odnosu na granicu koju postave kladionice. Onda na red dolazi rukomet. Uvek je lakše napraviti dogovor u sportovima koji nisu baš u centru pažnje, gde ni mediji ne dižu toliku prašinu kada se dogode iznenađenja.

Rukomet

Profimedia

Rukomet, Foto: Profimedia

I dalje insistiramo pitajući ga: „Kako smete na ovaj način da se ofirate, da otkrivate nešto zbog čega bi mogli i da vas uhapse?“.

Znam kako je kad pucaju na tebe!

Džarovski dodatno pojašnjava zbog čega priču o Srbinu, koji je godinama učestvovao u nameštaljkama, a sada beži od mafije, doživljava s puno emocija i nudi mu se da mu bude jatak.

- Težak i opasan je to posao. Lako ti odleti glava. Na mene su dva puta pucali, pošto sam ukrao bodove za Vardar u Tuzli i Priboju u vreme SFRJ lige. Možda te kriminalne grupe i neće da ubiju tog nesrećnog Srbina, ali je dovoljno da ga obogalje za čitav život, da mu pucaju u kolena, zato mu nudim besplatnu zaštitu... - kaže Džarovski.

- Da me hapse? Zbog čega? Za sve godine staža nikad nisam oštetio državu ni za cent, ni onu bivšu ni ovu sadašnju. Nameštao sam pobednike mnogih muzičkih festivala, štelovao sam blizu 100 utakmica, ali to doživljavam kao „simpatičan kriminal“. Uzimam od onih koji se bogate na račun sirotinje. Neka dođu, neka me uhapse. Navikao sam da za Velibora Džarovskog ne važi prezumpcija nevinosti, to načelo koje kaže da je svako nevin dok se pravosnažnom sudskom presudom ne utvrdi krivica. Zato ih pozivam, dođite, uhapsite me, ali pronađite dokaze.

BONUS VIDEO:

Alo! U Bernu - Trening fudbalera Crvene zvezde na stadionu "Švajcarska Vankdorf"!