Dejan Savićević
printscreen
Dejan Savićević

printscreen

Dejan Savićević, Foto: printscreen

Navijači Crvene zvezde su u trećoj utakmici finala plej-ofa košarkaške lige Srbije između "večitih" iskoristili da odgovore predsedniku Fudbalskog saveza Crne Gore i nekadašnjem igraču Zvezde, Dejanu Savićeviću, kako je direktor crveno-belih uticao na odluku njegovih igrača da ne nastupe za nacionalni tim "sokolova".

"Delije" su zapamtile njegove reči, pa su tako poslali jaku poruku fudbaleru koji je član najbolje Zvezdine generacije i jednog od najboljih fudbalera ovog kluba.

PROČITAJTE JOŠ:

Mijatović

twitter/arnitorfa

 

Najvatrenije pristalice su iskoristile kultnu izjavu Savićevića pred duel fudbalera Jugoslavije i Hrvatske u Zagrebu 1999. godine i na košarkaškom derbiju, razvile transparent:

 – Sever produžena ruka Srbije nikad službe i vlasti! Je..m te u usta škrbava – napisale su na transparentu.

Potez "Delija" naišao je na oštru osudu javnosti u Crnoj Gori. Portal Vijesti.me preneo je događaj iz Pionira uz naslov “Delije” vređale Savićevića.

 – Igraju košarku Crvena zvezda i Partizan, a sa tribina, na kojima su isključivo navijači “crveno-bijelih”, čuju se uvrede na račun – Dejana Savićevića. Jedan od najboljih fudbalera beogradskog kluba svih vremena, član zvezdine generacije ’91, našao se na meti “Delija”, nakon izjava o “slučaju Kosovo” i odlaska selektora Ljubiše Tumbakovića, te fudbalera Zvezde Mirka Ivanića i Filipa Stojkovića, iz reprezentacije Crne Gore – piše u tekstu Vijesti.

I portal "Cdm.me" navodi da su navijači Zvezde ‘udarili na legendu’:

– Legenda crnogorskog fudbala i bivši as Crvene zvezde Dejan Savićević izvređan je na trećoj utakmici finalne serije košarkaškog prvenstva Srbije i to od strane popularnih “Delija“. Najvernije pristalice “crveno-belih” odgovorile su Savićeviću na optužbe kako su “Delije” produžena ruka srpske vlasti i da je Zvezdan Terzić preko njih pritiskao Ljubišu Tumbakovića, Mirka Ivanića i Filipa Stojkovića da napuste reprezentaciju Crne Gore pred meč sa Kosovom. Pristalice Crvene zvezde očito su zaboravile Dejanove sjajne partije i golove s početka devedesetih - piše pomenuti portal.