Dragan Džajić
Alo!
Dragan Džajić

Alo!

Dragan Džajić, Foto: Alo!

Ukoliko žele da i dogodine budu na evropskoj fudbalskoj mapi, fudbaleri Crvene zvezde će večeras (21) protiv Olimpijakosa morati da odigraju puno bolje nego u prethodnih pet kola po grupama u Ligi šampiona.

Legendarni Dragan Džajić nema dilemu, srpski šampion će imati đavolski težak zadatak.

- Tim koji uspe da postigne toliko golova protiv Totenhema i Bajerna na svom terenu dovoljno govori o njegovoj snazi. Dobri su, posebno u Grčkoj. Mislim da njihovi rezultatu ne daju pravi odraz Olimpijakosove snage u ovom trenutku, puno su bolji nego što se misli. Uz malo više sreće, mogli su da imaju mnogo više bododa u dosadašnjem toku takmičenja po grupama - kaže Draga Džajić za “Alo!”.
Računica je jasna. Crvena zvezda u Pireju mora da iznegne poraz da bi se kao trećeplasirani tim B grupe plasirala u šesnaestinu finala Lige Evrope.

Crvena zvezda Olimpijakos Milunović

AP Darko Vojinovic

Crvena zvezda Olimpijakos Milunović, Foto: AP Darko Vojinovic

Spremna velika koreografija, u Atinu se sjatilo 5.000 “delija”

Bratske navijačke grupe - “delije” i ”gejt 7” za danas su pripremile istinsku feštu na ulicama Atine i stadionu “Karaiskakis”. Naime, oni će se u 16 časova okupiti na čuvenom Trgu Sintagma odakle će gotovo deset kilometara u korteu ići do Pireja. Procenjuje se da se u Grčku pristonicu prethodnih dana sjatilo između 4.000 i 5.000 srpskih navijača, od kojih će njih 1.750 biti smešteno u kavezu između zapadne i južne tribine. Na samom stadionu, još juče je bila spremna velika koreografija.

- Ulog je veliki, proleće u Evropi, da nastavimo takmičenje, što bi bio veliki uspeh za klub. Olimpijakos je dobar tim i teško je prognozirati, ali svakako je da igrači treba da učine sve što je u njihovoj moći kako bi stigli do pozitivnog rezultata - dodao je legendarni fudbaler crveno-belih i reprezentacije Jugoslavije.

Vladan Milojević, šef struke srpskog šampiona, na jučerašnjoj konferenciji za medije pred meč na stadionu “Karaiskakis” delovao je prilično samouvereno.

- Najvažnije je da li optimizam vlada među igračima, takođe je bitno da to mišljenje deli i njihov trener. Ponavljam, Olimpijakos je odlična ekipa, a Zvezda mora da odigra mnogo bolje nego što je do sada igrala kako bi došla do rezultata. Takođe, moraju da misle o tom povoljnom rezultatu koji bi klub ostavio na evropskoj fudbalskoj mapi i naredne godine - zaključio je Dragan Džajić.