El Fardu Ben i Ričmond Boaći
FK Crvena zvezda
El Fardu Ben i Ričmond Boaći

FK Crvena zvezda

El Fardu Ben i Ričmond Boaći, Foto: FK Crvena zvezda

Gana je povukla priznanje Kosova i produžila spisak država koje su se odlučile na ovaj korak, ali i Ričmonda Boaćija svrstala u grupu Zvezdinih stranaca koji su tokom boravka u Beogradu doživeli da zemlja iz koje vuku korene napravi značajan korak u odnosima sa Srbijom.

PROČITAJTE JOŠ:

Zanimljiva veza između Crvene zvezde i država koje su povukle priznanje Kosova počela je 31. oktobra 2017. godine kad je Surinam stao na stranu naše zemlje. Poseban povod za zadovoljstvo tim potezom imali su zvezdaši i Mičel Donald, tadašnji nosilac igre crveno-belih rodom iz ove južnoafričke države.

Zvezdin fudbalski arhitekta se tada oglasio putem društvenih mreža objavivši fotografiju na kojoj je bio grafit „Kosovo je Srbija“.

Surinam je bio prva država koja je povukla priznanje Kosova, a niz crveno-belih stranaca koji su u Ljutice Bogdana dočekali lepe vesti za Srbiju iz zemlje koje su poreklom nastavljen je desetim priznanjem. Unija Komora, ili Komorska Ostrva, deseta su država koja je povukla priznanje, zbog čega je El Fardu Ben posle vesti ozvaničene 7. novembra 2018. godine dospeo u žižu medijskog interesovanja i van terena.

Ko je sledeći?

Nezavisnost tzv. države Kosovo, od država čija državljanstva poseduju Zvezdini fudbaleri, priznale su:

Kanada - Milan Borjan

Australija - Miloš Degenek

Crna Gora - Mirko Ivanić i Nikola Krstović

Nemačka - Marko Marin

Holandija - Van la Para

Portugal - Tomane

Na strani Srbije su zemlje sledećih igrača Zvezde:

Brazil - Žander

Argentina - Mateo Garsija

Španija - Hoze Alberto Kanjas

Ofanzivac Zvezde je povlačenje priznanja proslavio u beogradskom restoranu koji sprema specijalitete zemalja koje nisu priznale samostalnost južne srpske pokrajine, naravno uz specijalitet sa Komora.

Fudbalerima koji su u klupsku istoriju ušli na terenu, ali i po ovom kuriozitetu, pridružio se Ričmond Boaći, čija je Gana danas krenula stopama Surinama, Komora i još 13 zemalja.

NAJČITANIJE VESTI NA SPORTU:

Činjenica je da je napadač kojem je ovo drugi mandat na Topčiderskom brdu već ljubimac zvezdaša, ali isto tako nema sumnje da će zbog poteza njegovih sunarodnika pobrati dodatne simpatije.

Podsetimo, Boaći je pregršt puta isticao ljubav prema Srbiji i u nekoliko navrata izrazio želju za srpskim pasošem zbog čega je kod „delija“ dobio nadimak Boćković.

Kad se podvuče crta, od 2017. godine 16 država povuklo je priznanje, od čega je petina imala svog predstavnika u redovima Crvene zvezde. Zanimljivo, na svakih godinu dana jedna od država Zvezdinih internacionalaca povuče priznanje Kosova.

BONUS VIDEO

Filip Stevanović: Za ovo sam radio od prvog treninga, želim još mnogo utakmica u dresu Partizana