Svetozar Mijailović
FK Crvena zvezda
Svetozar Mijailović

FK Crvena zvezda

Svetozar Mijailović, Foto: FK Crvena zvezda

Predsednik kluba Svetozar Mijailović, zajedno sa glavnim trenerom Omladinske škole - Nikolom Jelićem, potpisao je ugovor sa organizacijom koja nosi projekat u kom će socijalno ugrožena deca koja dolaze iz siromašnih sredina biti u mogućnosti da potpuno besplatno treniraju u Zvezdi.

- Ovo je dobra prilika da pokažemo ono što Crvena zvezda u proteklom periodu radi kao društveno-odgovorna institucija, najznačajnija u svetu fudbala na ovim prostorima. Naša Omladinska škola radi sa najtalentovanijom decom i imamo sve uslove za fudbalski napredak talenata. Na ovaj način, uključujući se u ovu akciju, Omladinska škola pokazuje da smo zainteresovani da se deci koja nemaju uslove za rad, pruži pristup treninzima, te ustupi prostor i resursi za njihovo fudbalsko napredovanje. Ono što je najvažnije, to je da će deca imati priliku da ravnopravno treniraju u našoj Omladinskoj školi sa ostalim talentima - rekao je Mijailović.

Veliku čast da predstavi ovaj humanitarni projekat ima je glavni trener omladinske škole Nikola Jelić, koji je detaljno uputio javnost u rad same organizacije i kakvu pomoć će pružati Zvezda ovom projektu.

-Velika mi je čast i zadovoljstvo što se Crvena zvezda uključila u humanitarnu akciju „Moj talenat, moja šansa“. U ovom humanitarnom projektu deci koja su socijalno ugrožena i koja dolaze iz siromašnih sredina će biti pruženo da se bave fudbalom u svim delovima Beograda i naše zemlje. Zvezda će davati podršku projektu kao jedan od najvećih klubova sa ovih prostora. Nadamo se ćemo na taj način pružiti pomoć socijalno ugroženoj deci da se bave sportom i izađu na pravi put. Bilo bi lepo da u budućnosti neko od tih dečaka bude prvotimac Crvene zvezde - rekao je Jelić.

Potpredsednik organizacije “Moj talenat, moja šansa” - Nikola Marković, bio je srećan zbog same saradnje sa Zvezdom i pomoći koju će klub pružiti deci koja su naujgroženija.

-Već dve godine se radi na ovom projektu. Cilj organizacije jeste da obezbedi besplatno bavljenje sportom deci iz ugroženih porodica i nacionalnih manjina. Akcenat je stavljen na fudbal, pošto je ovaj sport najpopularniji u Srbiji. Ovo je jedan od najvećih projekata na ovim prostorima, a izuzetno mi je drago što se priljučio i najveći klub u našoj zemlji, što je Crvena zvezda. Veoma smo zahvali Zvezdi na podršci koju nam pruža i što je prepoznala naš rad - rekao je Marković.

PROČITAJTE JOŠ: