Vladan Milojević
KK Crvena zvezda
Vladan Milojević

KK Crvena zvezda

Vladan Milojević, Foto: KK Crvena zvezda

Pod sloganom "Crveno bela krv", 17. put zaredom, održaće se akcija davanja krvi 22. i 23. aprila na stadionu "Rajko Mitić", od 10 do 18 sati.

PROČITAJTE JOŠ:

Do sada je u akcijama koje su organizovali navijači i uprava sportskog društva Crvena zvezda prikupljeno 5.177 jedinica krvi, a najveća ikada bila je avgusta 2017. godine sa 1.226 jedinica.

Ovom akcijom navijači Crvene zvezde žele da najave veliku proslavu predviđenu za 19. maja, kada se očekuje proslava titule i rođendan "Delija".

Očekuje se da se akciji priključe proslavljeni sportisiti i javne ličnosti iz sveta sporta i kulture, vođeni željom da pomognu najugroženijim sugrađanima, koji će svojim primerom da ukažu na potrebu za dobrovoljnim davanjem krvi.

Davaoci krvi će kao znak paznje za datu krv dobiti kartu za večiti derbi između fudbalera Crvene zvezde i Partizana, koji se igra 25. aprila na stadionu "Rajko Mitić".

Institut za transfuziju krvi Srbije pozvao je sve građane, navijače i ljubitelje SD Crvena zvezda da se priključe akciji i davanjem krvi pokažu solidarnost i plemenitost.