FK Crvena zvezda, Crvena zvezda, El Fardu Ben, Milan Borjan
FK Crvena zvezda
El Fardu Ben

Alo/Marko Metlaš

El Fardu Ben, Foto: Alo/Marko Metlaš

Reprezentativac Komora može da postane rekorder Crvene zvezde. Mohamed El Fardu Ben je došao u priliku da postane stranac sa najdužim stažom u Crvenoj zvezdi. Rekord drži Mendeš Kadu, ostao je Brazilac pune četiri godine na stadionu Rajko Mitić. Da bi prestigao Brazilca, reprezentativac Komora bi trebalo da bude član najtrofejnijeg srpskog kluba i kompletnu celu sezonu.

Krilni napadač je stigao u Crvenu zvezdu na polovini takmičarske 2017/18. kao veliko pojačanje za šesnaestinu finala Lige Evrope protiv CSKA i kvalifikacije za Ligu šampiona. Ispostavilo se da je njegov angažman bio izuzetan potez, pa je logična bila želja novog trenera Dejana Stankovića i rukovodstva da se ugovor produži. Posle dugih pregovora, sve je završeno na obostrano zadovoljstvo.

- Nisam imao nameru da idem iz Crvene zvezde, želeo sam novi ugovor i srećan sam jer sam na kraju i potpisao. Porodica i ja smo zavoleli klub i Beograd, lepo nam je u Srbiji za život i nije bilo razloga da ne razmišljam u smeru ostanka – rekao je Ben o razlozima ostanka u Crvenoj zvezdi.

Letos je bio na pragu odlaska, ali na kraju nije došlo do dogovora oko finansija sa Al Vahdom iz Dubaija. Zbog toga je prošlo vreme za prijavu na spisak licenciranih igrača za grupu Lige šampiona i morao je da bude samo posmatrač mečeva sa Bajernom, Olimpijakosom i Totenhemom.

Koliko je značajan za klub, pokazuju i sledeći podaci. Na poslednjoj utakmici pred prinudnu pauzu, Ben je stigao do 20. asistencije u crveno-belom dresu. Na 83 utakmice u Crvenoj zvezdi u svim takmičenjima, Ben je postigao čak 46 golova.