Radovan Pankov
youtube/ Fudbalski savez Srbije
Radovan Pankov

Youtube/Crvena zvezda

Radovan Pankov, Foto: Youtube/Crvena zvezda

Odbrambeni fudbaler Crvene zvezde Radovan Pankov, jedan od junaka pobede u Kopenhagenu, kaže da je bio veoma smiren i siguran u sebe da će dva puta pogoditi u penal seriji za plasman u plej-of za Ligu šampiona.

Novajlija iz niškog Radničkog ušao je u igru posle sat vremena igre, odmah po isključenju Nemanje Milunovića, odlično odigrao do kraja svih 120 minuta i u penal seriji dva puta pogodio, na lično insistiranje.

"Kada su se šutirali jedanaesterci bio sam smiren i siguran u sebe toliko da sam mogao svih 11 penala da šutiram. To je vrlina koja me krasi kao igrača, da mogu da ostanem koncentrisan kad je najvažnije", rekao je Pankov za klupski sajt.

Novaku na terenu viknuli vesti, on CARSKI REAGOVAO! Posle ispričao: "Skakao sam u svlačionici! Čestitke svima, ali Borjan..."

AUTOR: B92/S.M. DATUM I VREME: 14.08.2019. 10:41 Zvezdinom golmanu je ovo sigurno među dražim čestitkama. Novak Đoković, Foto: AP/Sam Greene Novak Đoković je prošao u treće kolo Mastersa u Sinsinatiju, a posle pobede nad Semom Kverijem rekao je i da je u meč ušao nešto nervozniji.

Na društvenim mrežama je hit video snimak na kome se vidi kako Pankov nakon prvog kruga traži da šutne prvi penal u novoj seriji, ispostaviće se pobednički za 7:6.

"Odlučivali smo sami ko prvi šutira u sledećem krugu. Sam sam želeo da šutiram ponovo, osećao sam da mogu drugi put da zatresem mrežu što sam i uradio. Najbitnije je da smo pobedili, mi smo ekipa i svaki uspeh je delo čitavog tima".

Pankov priznaje da nije ni slutio da će ući u igru na stadionu Parken, odnosno da neće biti potrebe.

"Bez zagrevanja sam izašao na teren, morao sam brzo da se fokusiram, ali kod mene nema pritiska", samouveren je Zlatni orlić sa Novog Zelanda.

PROČITAJTE JOŠ:

Bez obzira na veći deo meča sa igračem manje, odbrana crveno-belih nije kapitulirala.

"Delovali smo vrlo dobro kao ekipa, naročito u defanzivi. Nisu mogli tako lako da nam zaprete. Degenek i Borjan su odigrali takođe sjajan meč, svih 120 minuta. Borjan je partiju krunisao i kroz penal seriju gde je pokazao koliko je ozbiljan i dobar golman", zaključio je hitri štoper.

Crvena zvezda u borbi za Ligu šampiona igra protiv Jang Bojsa, a prvi meč na programu je u Bernu.

BONUS VIDEO:

Filip Krajinović bez dlake na jeziku o devojkama i ženidbi!