Zasad  miran: Miodrag  Božović
Aleksandar Dimitrijević
Zasad  miran: Miodrag  Božović

Aleksandar Dimitrijević

Trener Zvezde Miodrag Božović odahnuo, Foto: Aleksandar Dimitrijević

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su večeras u Surdulici Radnik sa 2:1 u 21. kolu Super lige Srbije.

Radnik je poveo golom Stefana Nikolića u 10. minutu, a trijumf Zvezdi posle preokreta doneli su Dušan Anđelković pogotkom iz jedanaesterca u 25. i Igor Zlatanović autogolom u 87. minutu.

Zvezda je jesenji deo šampionata završila na prvom mestu sa 54 boda, devet više od Patizana koji sutra igra protiv Spartaka, dok je Radnik 13. sa 20.

U uvodnim minutima utakmice u Surdulici nije bilo mnogo uzbuđenja, a Radnik je stigao do prednosti u 10. minutu posle loše intervencije defanzivca crveno-belih Miloša Stojanovića.

Odbrana Radnika je ispucala loptu sa svoje polovine, Stojanović je glavom pokušao da je vrati do Nemanje Supića, ali je to loše učinio, što je iskoristio Stefan Nikolić i lako savladao golmana Zvezde u situaciji "jedan na jedan".

Zvezda je posle primljenog gola polako počela da preuzima inicijativu, a do izjednačenja je stigla u 25. minutu.

Posle prodora Srđana Plavšića sa desnog boka u šesnaestercu ga je oborio kapiten Radnika Miloš Milovanović, a arbitar Danilo Grujić je dosudio jedanaesterac. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Anđelković.

Crveno-beli su u nastavku prvog dela igre sve više pritiskali Radnik, a u finišu su propustili dve dobre prilike preko Damijana Le Taleka i Petra Orlandića.

Ekipa Miodraga Božovića je u drugom poluvremenu bila znatno bolji rival, imala je nekoliko dobrih prilika da dođe do preokreta. Najbolju šansu za Zvezdu propustio je Plavšić u 59. minutu kada je pogodio stativu, a potom iz odbitka šutirao pored gola.

Zvezda je u finišu utakmice ipak uspela da dođe do drugog gola i to uz mnogo sreće. Kombinovali su Anđelković i Plavšić na levoj strani, a posle centaršuta strelca prvog gola lopta je završila na drugoj stativi, gde je Igor Zlatanović u žeji da je ispuca loše zahvatio i savladao svog golmana.

Javor je na svom terenu pobedio Napredak iz Kruševca sa 1:0. Utakmica u Ivanjici nije bila preterano sadržajna, ali je domaćin na kraju ipak stigao do pobede.

Strelac jedinog gola za Javor bio je Milovan Milović u 51. minutu.

Javor je ovom pobedom napravio veliki iskorak u borbi za plej-of, pošto je sada šesti sa 32 boda, pet više od Voždovca koji je deveti, dok je Napredak četvrti sa 35.