trofej prvaka sveta iz Tokija
ALO!/Marko Metlaš
trofej prvaka sveta iz Tokija

ALO!/Marko Metlaš

trofej prvaka sveta iz Tokija, Foto: ALO!/Marko Metlaš

Prošlo je skoro 28 godina od kad je fudbalski klub Crvena zvezda osvojila titulu prvaka sveta u Tokiju 1991. godine (8. decembar), a danas je konačno pehar interkontinentalnog šampiona u vitrinama Marakane!

PROČITAJTE JOŠ:

U muzeju Crvene zvezde na Marakani na centralnom mestu mogao je da se vidi pehar prvaka Evrope, a danas je dobio novo "društvo"!

Zvezda je pehar Lige šampiona u svoj muzej stavila tek 2007. godine, jer je 2006. godine tražila od UEFA odobrenje za pravljenje pehara, a izrada je trajala punih 19 meseci.

FIFA je 27. oktobra 2017. godine zvanično donela odluku da svi pobednici tadašnjeg Interkontinentalnog kupa od 1960. do 2004. godine se računaju kao pobednici, odnosno da budu prihvaćeni kao prvaci sveta!

Zbog toga nijedan klub na svetu nije imao zvanični trofej sveta!

Da podsetimo, Crvena zvezda je u finalu pobedila Kolo Kolo (Čile) rezultatom 3:0! Tada je crveno-bele sa klupe vodio Vladica Popović, a prvi tim su činili:

Milojević, Radinović, Najdoski, Stošić, Vasilijević, Jugović, Belodedić, Ratković, Pančev, Mihajlović, Savićević

Golovima Jugović u 19. i 59, i Pančev u 72. minutu, Zvezda je postala šampion sveta!

Trofej će biti postavljen na zapadnoj tribini stadiona "Rajko Mitić" na ulazu u muzej Crvene zvezde od 17 časova, pred meč sa Radom koji je na programu od 20 časova!

BONUS VIDEO 

Prazan stadion u Viljnusu

 

Komentari (1)

Драган Гиљен

19.10.2019 14:47

СТИГАО ЈЕ! ВИШЕ МУ ЈЕ БИЛО ВРИЈЕМЕ! ДОБРО ДОШАО!