Crvena zvezda Hofenhajm
Alo: Marko Metlaš
Crvena zvezda Hofenhajm

Alo: Marko Metlaš

Crvena zvezda Hofenhajm, Foto: Alo: Marko Metlaš

Dakle, sada je sve jasno, bar što je tiče Crvene zvezde koja će kao drugoplasirani tim grupe L nastaviti takmičenje u šesnaestini finala Lige Evrope. Za sada nije poznat tačan spisak ekipa koje je tamo čekaju, ali ćemo sve potanko objasniti.

Šampion Srbije 15. decembra u Nionu naći će se na žrebu sa još 31 ekipom koja se da li preko Lige Evrope ili trećeg mesta u Ligi šampiona, našla među kuglicama. Žreb će biti podeljen na nosioce i nenosioce. Zvezda kao drugoplasirani tim automatski ide među nepovlašćene ekipe.

Mogući rivali biće joj sve prvoplasirane ekipe iz Lige Evrope, plus još četiri ekipe iz Lige šampiona koje imaju najveći koeficijent. Kako u najjačem fudbalskom takmičenju u Evropi mnogo toga nije poznato, pa je moguće da se Zvezda sastane i sa Real Madridom, Atletiko Madridom, Atalantom... jasno je da se mnogo toga još uvek ne zna, ali hajde da to predstavimo ovako:

Što se Lige šampiona tiče, ovo su mogući rivali:

Grupa A: Atletiko ili Salcburg

Grupa B: Real Madrid, Borusija Menhengladbah, Šahtjor ili Inter

Grupa C: Olimpijakos ili Marselj

Grupa D: Ajaks ili Atalanta

Grupa E: Krasnodar

Grupa F: Lacio ili Briž

Grupa G: Lajpcig ili Mančester Junajted

Grupa H: Dinamo Kijev ili Ferencvaroš

Što se tiče Lige Evrope, odnosno prvoplasiranih ekipa za sada je poznato da su to definitivno Viljareal, Dinamo Zagreb i Arsenal koji su overili prva mesta u svojim grupama, a blizu prvog mesta su Lester (ili Braga), Roma (ili Jang Bojs), dok realne šanse za prvo mesto imaju Totenhem (ako pobedi Antverpen kući u poslednjem kolu), Lil (ili Milan), Napoli (ili Sosijedad ili AZ Alkmar), Granada (ili PSV ili PAOK), Slavija (ili Leverkuzen), Rendžers ili Benfika. Dakle, prilično respektabilna imena i teški protivnici.

Konačan spisak biće poznat narednog četvrtka, ali je već sada jasno da Zvezdu 15. decembra čeka težak žreb.

PROČITAJTE JOŠ: