Mesut Ozil
AP/Cath Ivill
Mesut Ozil

AP/Cath Ivill

Mesut Ozil, Foto: AP/Cath Ivill

Za 65 miliona dolara je 2013. stigao iz Real Madrida u Arsenal.

Ima godišnju platu od 24,4 miliona dolara (nedeljno 470.000) bez bonusa. Jedno vreme bio je drugi najplaćeniji igrač na Ostrvu iza Aleksisa Sančeza iz Mančester Junajteda.

Sve je to bilo nekad, a sada je reprezentativac Nemačke višak u Arsenalu.

Tobdžije iz Londona su mu to saopštile na malo čudan način - nisu ga licencirali za takmičenje u Premijer ligi.

Nemcu turskih korena nije dugo trebalo da se oglasi.

- Za mene je ovo teška poruka koju treba da napišem svim navijačima Arsenala za koje sam igrao prethodnih godina. Veoma sam razočaran činjenicom da nisam registrovan za takmičenje u Premijer ligi. Pre potpisa novog ugovora 2018. pokazao sam lojalnost i privrženost klubu koji volim. Arsenalu. Zato me sada jako rastužilo što mi nije vraćeno istom merom. Koliko vidim, lojalnost je retka stvar u današnjim vremenima. Stalno sam pokušavao da ostanem pozitivan i iz nedelje u nedelju se nadao da ću možda dobiti šansu da se vratim u tim. Zato sam ćutao do sada. Pre pauze zbog korona virusa bio sam presrećan razvojem situacije sa novim trenerom Mikelom Artetom. Bili smo na dobrom putu, a mislim i da su moje igre bile na nivou. Ali, stvari su se promenile. Opet. Više mi nije dozvoiljeno da igram fudbal za Arsenal. Šta više da kažem? London i dalje osećam kao svoju kuću, i dalje imam mnogo dobrih prijatelja u ekipi i dalje osećam snažnu vezu sa navijačima. Šta god dalje da se desi, boriću se da dobijem šansu i neću dopustiti da se moja osma sezona u Arsenalu završi ovako. Obećavam vam da ova teška odluka neće promeniti ništa u mom načinu razmišljanja. Nastaviću da treniram najbolje što mogu i kada god mogu ću da dignem glas protiv neljudskosti i nepravde - poručio je Ozil putem društveih mreža.

Iskusni vezista je letos imao ponude Bašakšehira, Fenerbahčea, Al Nasra, Intera iz Majamija... Problem su bila primanja.

Ugovor sa Arsenalom ističe mu na kraju tekuće sezone.