Crvena zvezda
Alo/M.Metlaš
Crvena zvezda

Alo/M.Metlaš

Crvena zvezda, Foto: Alo/M.Metlaš

Navijači Crvene zvezde mogli bi u sredu da dočekaju dva lepe vesti. Nadaju se oni kojima je crveno-bela boja pri srcu da će izabranici Vladana Milojevića u Salcburgu izboriti plasman u Ligu šampiona, a da će se premijerni susret u tom takmičenju igrati pred krcatim tribinama.

Crvena zvezda je na adresu UEFA poslala zvaničnu žalbu na kaznu od dve utakmice igranja bez pomoći navijača. Delegacija srpskog šampiona u utorak kreće za Nion. Predvodiće je stručnjak za sportsko pravo i nekadašnji generalni sekretar kluba Zoran Damjanović.

Reč je o čoveku koji je već Crvenu zvezdu izvadio iz bezizlazne situacije, kada je gotovo bilo izvesno da će meč šesnaestine finala Lige Evrope protiv CSKA igrati pred praznim tribinama Marakane. Pomogao je i Partizanu....

Sada će zadatak Zorana Damjanovića i Zvezdinih ljudi biti mnogo teži. Crveno-beli su ponovili prekršaj, iako se nalazi pod uslovnom kaznom.

Crvena zvezda se nije žalila na finansijsku kaznu od 72.000 evra. Želja je da se izbegne druga utakmica pred praznim tribinama. Crveno-beli su protiv Salcburga bili uskraćeni za pomoć navijača, a prema gruboj proceni izgubili su oko 700.000 evra.

Šanse da Crvena zvezda dobija pomilovanje nisu velike, ali ipak postoje...