Getlin i Bolt
Profimedia
Kilijan Mbape

AP

Kilijan Mbape, Foto: AP

PSŽ je dominatno stigao do osme titule šampionata Francuske, pobedili su i Monako sa 3:1 u 33.kolu Lige 1, a najbolji akter na terenu je bio nezaustavljiv Kilijan Mbape koji je postigao het-trik!

PROČITAJTE JOŠ:

PREŠIŠAO MESIJA, INIJESTU I RONALDA! On je najtrofejniji fudbaler u istoriji, a neće se još zaustaviti!

NOVINARI IH NE ZANIMAJU Evo šta rade košarkaši Budućnosti svega nekoliko sati pred početak najvažnije utakmice!

NIKAKO DA IH KRENE! Pre nekoliko godina su izgubili ceo tim u avionskoj nesreći, a sada su ostali bez trofeja zbog skandalozne odluke VAR-a! (VIDEO)

On nije imao milost protiv svog bivšeg kluba i sa svojim golovima je postao najmlađi igrač u francuskom prvenstvu koji je na jednom meču zabio tri pogotka, sa svega 20 godina!

Osim što je nemilosrdno natrpao mrežu Monaka, Kilijan je dokazao da je najbrži fudbaler na svetu, a prilog tome je jedan sprint na utakmici čija brzina je izmerena na čak 38 km/h. 

On je u 15. minutu prepoznatljivim korakom pobegao odbrani i na asistenciju Diabija postigao gol za prednost od 1:0

Radi upoređivanja, španska "Marca" je istraživala brzinu igrača Barselone, a najbrži je bio njegov sadašnji timski kolega Nejmar sa 34,83 km/h, dok je najveću izmerenu brzinu na utakmici Svetskog prvenstva imao Arjen Roben iz Bajerna sa 37 km/h! 

Britanski "Daily Mail" je otišao korak dalje pa je brzinu mladog Francuza uporedio sa Juseinom Boltom, najbržeg čoveka svih vremena, a zaključak je bio da je Mbape nadmašio prosečnu brzinu slavnog sprintera iz Berlina 2009. kada je Bolt srušio svetski rekord na 100 metara.

Jamajčanin je tada trčao brzinom od 37,58 km/h a najviša brzina mu je bila 44,72 km/h.

Kad pogledate ove podatke, nije ni čudo da ovakva pomama vlada za najboljeg mladog igrača Mundijala u Rusiji. On je poručio nakon utakmice sa Monakom i proslavom titule da ne ide nigde!

"Ostajem u PSŽ-u. Deo sam projekta PSŽ-a. Drago mi je zbog Zinedina Zidana i njegovog povratka u Real, pratiću ih kao gledaoc, ali ja ostajem u PSŽ-u", rekao je Mbape za koga je Real ponudio 280 miliona evra!