Crvena zvezda - Totenhem
EPA-EFE/SRDJAN SUKI
Olimpijakos - Crvena zvezda

AP Photo/Petros Giannakouris

Olimpijakos - Crvena zvezda, Foto: AP Photo/Petros Giannakouris

Crvena zvezda je sinoć stavila tačku na ovosezonsko učešće u Ligi šampiona. Nekih osam minuta, računajući i sudijsku nadoknadu, delilo je srpskog šampiona od evropskog proleća, što bi bacilo u senku ubedljive poraze od Bajerna i Totenhema, ali ovako ostaju brojke posle šest odigranih kola.

Gledajući svih osam grupa od po četiri tima u grupnoj fazi Lige šampiona, Crvena zvezda je primila najviše golova, ukupno 20, koliko i belgijski Genk u Grupi E.

Genk je postigao pet golova, dva više od Zvezde, ali Zvezda ima dva boda više od Belgijanaca, zahvaljujući pobedi nad Olimpijakosom u Beogradu (3:1).

Crvena zvezda - Totenhem

EPA-EFE/SRDJAN SUKI

Crvena zvezda - Totenhem, Foto: EPA-EFE/SRDJAN SUKI

Crveno-beli imaju gol razliku ''minus 17'' (3:20), što je najveći minus od 32 učesnika ove sezone u Ligi šampiona. Genk ima ''minus 15'', a Galatasaraj ''minus 13'' (1:14). Klub iz Istanbula je i najnenefikasniji u LŠ, sa samo jednim postignutim golom u šest utakmica.

Sve ekipe osvojile su bar jedan bod ove jeseni, a na tom jednom ostali su Genk, Lil, dok Galatasaraj i Slavija Prag imaju po dva boda i to su ekipe koje su po broju bodova ove sezone slabije od Crvene zvezde.

Gledajući osvojene bodove, Zvezda je sa tri boda na 28. mestu od 32 učesnika.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо