Ben na utakmici Crvena zvezda - Austrija Beč
FK Crvena zvezda
Ben na utakmici Crvena zvezda - Austrija Beč, Foto: FK Crvena zvezda

I treća provera ukupno je uspešno arhivirana, istim rezultatom kao i prethodna u Turskoj. Fudbaleri šampiona Srbije trijumfovali su protiv Austrije Beč 3:0 (1:0) prvog jačeg protivnika u sklopu priprema za prolećne izazove, nakon što su prethodno pobedili Akritas na Kipru (8:1), odnosno Nordhauzen u Antaliji pre dva dana.

PROČITAJTE JOŠ:

 

 

Šef stručnog štaba Vladan Milojević ovaj put je odlučio da meč počnu: Borjan, Stojković, Savić, Milunović, Rodić, Jovičić, Čaušić, Ben, Marin, Vukanović, Boaći. Minutaža nije bila ravnomerno podeljena kao u prethodna dva slučaja, već su pojedinci odigrali celu utakmicu.

A duel je obeležio El Fardu Ben, strelac za vođstvo iz jedanaesterca, i asistent prilikom pogotka Nemanje Milunovića za konačan rezultata.

Primetno je da je novajlija u srcu odbrane zajedno sa Vujadinom Savićem dobijao sve vazdušne duele bez mnogo problema i crveno-beli su gotovo sve vreme kontrolisali dešavanja na terenu.

Visok tempo je bio nametnut od početka, ali bez većih prilika do sredine prvog poluvrmena. Prva odlična prilika za Zvezdu bila je u 19. minutu kada je Boaći iz neposredne blizine snažno šutirao i gotovo pogodio golmana Lučića. U nastavku akcije Marin je oboren u kaznenom prostoru, ali sudija nije pokazao na penal.

Igrači ekipe iz Beča igrali su previše oštro na momente za prijateljski meč. Vukanović i Boaći su se našli na zemlji u razmaku od samo nekoliko sekundi.

Iako arbitar Jagar prvi put nije pokazao na belu tačku, jeste u 24. minutu kada je Vukanovićev pokušaj glavom zaustavljen je rukom u petercu. Rutinski je Ben izveo najstrožu kaznu, mirno je sa penala poslao loptu u donji desni ugao za 1:0.

Do završnice prvog dela crveno-beli napadi su se uglavnom završavali oko kaznenog prostora rivala, dok smo pred odlazak na pauzu mogli da udvostručimo prednost. Centrirao je Jovičić sa desnog boka, a Vukanovića je okvir gola sprečio da udarcem glavom uveća vođstvo.

Trener Milojević je napravio nekoliko izmena. Najpre su ušli Gobeljić, Jirka i Simić, koji su zauzeli krilne pozicije, a Ben je otišao u sredinu iza špica. I svega dva minuta bilo je dovoljno u drugom delu za novi gol. Jirka je iznudio faul, Ben idealno centrirao a Milunović iz peterca poslao loptu glavom u mrežu za 2:0.

Pretili su crveno-beli momci bez konkretne završnice, vazdušni dueli su i dalje bili pod kontrolom, kao i posed lopte, i crveno-beli su prikazali još jedno vrlo dobro izdanje. Bilo je prostora i za taktičke promene, pa je tako Hajdin prilikom ulaska u igru otišao na levog beka, Gobeljić je bio zadnji vezni, Milijaš malo ispred, a Jirka i Simić zamenili mesta na boku.

U samoj završnici još jedan prekid i pogodak za konačnih 3:0 - Milijaš je odlično izveo korner, a Babić je bio najviši u skoku, glavom prosledio loptu u mrežu i stavio tačku na utakmicu.

Sledeću proveru fudbaleri Zvezde imaju 2. februara protiv Ludogoreca.