Crvena zvezda - Partizan, finale plej-ofa
Alo! M.Metlaš
Crvena zvezda - Partizan, finale plej-ofa

Alo! M.Metlaš

Crvena zvezda - Partizan, finale plej-ofa, Foto: Alo! M.Metlaš

Hvala što ste pratili tekstualni prenos meča Crvena zvezda - Partizan na portalu Alo!

Kraj meča. Crena zvezda je pobedila 96:90.

10' Finiš meča je ipak pripao crveno-belima.  Peta lična za Nikolu Jankiovića, ali Faje ne pogađa oba bacanja! Aleks Renfro pogađa za 88:85. Potom tehnička greška Zagorcu. Beron je postigao poen, a Kejsi Rivers postiže poene za 92:85.

9' Faul Nikole Jankovića na Beronu! Tri slobodna bacanja za Berona!Pogodio je Beron sva tri puta 88:83. Faul nad Nikolom Jankovićem. 

8' Renfro realizuje bacanja 85:81. Lopta je za Partizan, vrhunac drame! Kao i u prethodnim derbijima 85:83!

7' Nikola Janković na linijibacanja. Sad pogađa oba 79:76. Davidovac trojka 82:76. Renfro pogađa uz faul. Odžo peta lična. Pogađa Renfro i dodatno 82:79. Davidovac i nova trojka 85:79!

6' Peta lična Lazića. Slobodna bacanja za Nikolu Jankovića. Jedno pogodio 79:74. 

5' Trojka Berona, pa dva poena Pejdža 79:71. Još jedan faul u napadu. Faje. Pogađa Vanja Marinković, Partizan je na minus 6 79:73.

4' Trojka Pejdža u važnom trenutku. Zvezda gubi loprtu, ali faul u napadu sviran Pejdžu

3' Faul je izborio Odžo. Dva koša Odža. Deset razlike za Zvezdu 76:66. Evo i delićaatmosfere iz prvih redova "Pionira"

2' Kakva trojka Davidovca! 73:66! Lopta za Zvezdu, peti faul Gagića! Nesportska! Jedno realizovano bacanje i izgubljena lopta 74:66. 

1' Poslednju i odlučujuću deonicu Odžo je otvorio slobodnim bacanjima 70:64. Marinković jedno od dva bacanja 70:65. Novi izgubljeni napad Zvezde, Faul nad Gagićem, precizan samo jedanput uz četvrti prekršaj Veličkovića, koliko ima i Gagić.

ČETVRTA ČETVRTINA

10' Još jedan odličan prodor Jaramaza i pogodak 68:64, ispostaviće se da je to rezultat posle treće četvrtine

9'  Jaramaz pogodio oba bacanja 68:62.

8' Greška u koracima Nikole Jankovića, sedma izgubljena lopta Partizana. Šest ih ima Zvezda. Faje na ofanzivnom skoku, faul Nikole Jankovića. Faje pogađa prvo, a i drugo. Prvi put Zvezda ima osam razlike 68:60.

7' Lazić pogađa za tri 66:60. Zagorac promašio za tri, skaće Ristić, koji u napadu pravi i faul. 

6' Tri poena Pejdža, ali i trojka Kejsi Riversa 63:57. Marinković pogodio samo jedno bacanje 63:58. Alej up pogađa Pejdž posle greške Ćovića.

5' Promašuje Rivers, ali i košarkaši partizana, pa onda o tablu pogađa Rivers 57:52. Nikola Janković sa poludistance 57:54. Rade Zagorac Faje ga blokira, a onda Čović trojka 60:54. Tajm aut Trinkijeri.

4' Promašuje Jaramaz, Faje za trojku ništa, ali loptu hvata Odžo, Faul. Bacanja za centra Zvezde. Flouter Pejdža 55:52.

3' Čović ima dva slobodna bacanja. Dva od dva 54:50. Odžo polovičan sa bacanja 55:50.  

2' Faul na Pejdžu, koji će imati tri slobodna bacanja. Dva od tri Markus Pejdž 50:47.  Greši Čović, Veličković pogađa trojku 50:50. Protutnjio je Beron i uzvratio sa dva poena 52:50

1' Na početku drugog poluvremena Jaramaz je promašio trojku iz ćoška, lopta je za crveno-bele, međutim pred kraj napada Beron gazi aut-liniju. Veličković u duelu sa Fajeom, ali kapiten Partizana pravi faul u napadu. Pogađa Beron 50:45. Ljuti se Veličković na Gagića što nije skočio. 

TREĆA ČETVRTINA

 

 

10' Kakva finta i laki poeni Aleksa Renfra. Faje je bio njegova žrtva 46:43. Odličan prodoir Berona, sve sam 48:43. Prodor Renfra i koš za konačan rezultat prvog poluvremena 48:45.

9' Pejdž greši, Odžo pogađa na drugoj strani u velikoj gužvi 41:35, ali Marinković pogađa trojku 41:38. Faje odgovara trojkom 44:38. Marinković nova trojka 44:41. Faul nad Beronom, koji pogađa oba bacanja 46:41.

8' Novi promašaj Branka Lazića 1-5 za tri, pa faul Simanića nad Renfrom. Promašuje Renfro prvo, pogađa drugo 38:35. Beron dva od jedan sa linije bacanja 39:35.

7' Novi poeni ovog puta dvojka Berona 38:31. Vanja Marinković pogađa uz faul. Pogađa Marinković 38:34. 

6' Trojka Bilija Berona 36:30. Strašna trojka. Vanja Marinković pogađa jedno slobodno bacanje 36:31.

5' Faul na Čoviću, dva bacanja, pogađa oba bacanja 33:28. JKaramaz dva od dva. Osmi poen, polovina druge četvrtine 33:30. Nema poena Odža. U dvorani je i bivši košarkaš Crvene zvezde Vladimir Štimac.

4' Novica Veličković se najbolje snalazi u reketu 29:25, Beron pogađa u sledećem napadu 31:25. Jaramaz nova trojka Partizana 31:28

3' Rivers promašuje. Gagić ne pogađa. Druga trojka Fajea 27:23. Poluhorog Gagića neuspešan. Odžo, ispao je Gagić, koš plus faul. Nije pogodio ostaje 29:23. 

2' Promašaj Renfra, ali i Simanića, koji pravi faul. Jaramaz pogađa uz dodatno bacanje

1' Druga deonica počinje faulom Renfra nad Simanićem u pokušaju za tri poena. Prvo bacanje promašuje, druga dva pogađa 24:18. Težak šut Gagić precizan 24:20. Čović promašuje za tri i pravi faul

DRUGA ĆETVRTINA

10' Jaramaz promašuje, Zvezda ne pogađa, rezultat posle prve četvrtine 22:18 za crveno-bele.

9' Greši Renfro pogađa Ristić.

8' Promašaj Riversa, greši Nikola Janković, lična za Zagorca. Ristić se upisuje 15:15. Stefan Janković za drugu trojku Partizana 17:15, ali uzvraća Lazić 20:18. 

7' Simanić trojka 13:13. Faul Stefana Jankovića u napadu. Lazić pogađa 15:13. Flouter Renfroa nerešeno 15:15.

6' Dva od dva Nikola Janković sa bacanja, vodi Partizan. 0-3 za trojke Branka Lazića, koji odmah pravi faul. Prilika da Partizan nastavi seriju. Renfro pogađa, precizan je i drugi put. Serija crno-belih 8:0 10:13. 

5' Promašaj Jankovića skaće Faje, Lazić ponovo promašuje, kao i Stefan Janković. Vanja Marinković od košado koša sam. Sedmi njegov poen.

4' Vanja Marinković vraća trojku 10:7. Lazić promašuje trojku, Odžo pravi faul.

3' Brutalno zakucavanje Odža 7:2. Promašaj gagića, nije uspeo da zakuca, Beron promašio za tri... Nikola Janković pogađa za dva 7:4. Davidovac trojka 10:4.

2' Veličković promašuje trojku, pa Nikolić isto 0-4 pokušaji partizana za tri poena, Veličković pravi faul. Trojka na drugoj strani Faje 5:0. Prvi poeni za goste, Vanja Marinković 5:2.

1' Prvi napad ima Partizan, odmah faul Lazića nad Nikolićem. Promašaj Večičkovića za tri, lopta ponovo za crno-bele, lopta kod Nikolića, ali istekao je napad. Davidovac za prvo vođstvo Zvezde 2:0. Nikolić promašuje, faul Fajea.

PRVA ČETVRTINA

U ekipi Crvene zvezde neće biti Ognjena Dobrića, koji se povredio u drugom meču. Umesto njega u sastavu je Radanov. U "Pioniru" je oko 4500 gledalaca. Sude Jovčić, Juras i Nikolić.

U toku je intoniranje himne "Bože pravde", uskoro će meč da počne. 

Igrači su izašli na parket, a navijači Crvene zvezde nređali Trinkijerija.

Dobro veče i dobro došli na tekstualni prenos trećeg meča finala plej ofa Superlige Srbije Crvena zvezda - partizan.

U drugoj utakmici Partizan je kao nominalni domaćin pobedio 73:72, trojkom Zagorca par sekundi pre kraja i izjednačio na 1:1.

Prvi meč Crvena zvezda je dobila rezultatom 98:94 i povela u seriji 1:0

Strateg Crvene zvezde Milan Tomić ovako je najavio meč: 

"Nemamo mnogo vremena između utakmica, moramo da se brzo pripremimo, da imamo energije, odigramo pametno, pobedimo i budemo bliži osvajanju naše lige. Uslovi zbog vrućine nisu normalni, ali energiju moramo da nađemo, damo 110 posto da bismo pobedili", rekao je Tomić novinarima u dvorani "Aleksandar Nikolić".

On je dodao da će kao i cele sezone fokus njegove ekipe biti na terenu, ali i ocenio da nije dobro praviti pritisak kao što je to uradio trener Partizana Andrea Trinkijeri komentarima o suđenje posle prve utakmice.

"KK Crvena zvezda i ja kao trener tokom cele sezone, pred svaku utakmicu protiv Partizana nisam pričao ni o suđenju, ni o atmosferi kad se igralo pred njihovim navijačima. To šsto se desilo posle prve utakmice je loše za sport, loše za srpsku košarku. Praviti pritisak na konferenciji za štampu prema ligi, to nije zaslužila srpska košarka i naš narod. Srbija je zemlja kosarka, svo vole da gledaju košarku, a ne da se pravi pritisak", naveo je Tomić.

Trener Partizana Andrea Trinkijeri pred treći meč finala plej-ofa Superlige Srbije sa večitim rivalom rekao je:

"Prve dve utakmice su samo još jednom potvrdile da derbije odlučuju detalji, jedna lopta. Ništa se nije izmenilo u odnosu na početak serije, Crvena zvezda je i dalje favorit, ali mi imamo naše snove kojih se ne odričemo. U ovakvim serijama, važnu ulogu igra i regeneracija, ko se brže oporavi od napora i zadrži svežinu, ima prednost u odnosu na protivnika", rekao je Trinkijeri.

Italijanski stručnjak očekuje od svojih košarkaša da daju maksimum i pokušaju da stignu do brejka.

"Verujem da će moja ekipa i u sutra pružiti maksimum, da će biti dostojna dresa koji nosimo. To je ono što smo dužni sebi, navijačima i Partizanu. Da li će to biti dovoljno za brejk? Niko ne može da garantuje", istakao je Trinkijeri.