mbape
AP
mbape

AP

Kilijan Mbape na utakmicu sa Belgijom, Foto: AP

Malo ko zna da je Kilijan Mbape jedan od najboljih fudbalera sveta i sasvim sigurno uz Luku Modrića, možda i najveća zvezda Mundijala u Rusiji ka osvajanju sveta krenuo iz - Kragujevca!

Strelac četiri gola na Svetskom prvenstvu igrao je za mladu reprezentaciju Francuske (selekcija ispod 19 godina) na stadionu "Čika Dača" protiv Srbije i upravo on je "petlovima" doneo pobedu golom u 41. minutu. tako je napadač PSŽ ubio sve nade "orlića" da mogu da odu na Evropsko prvenstvo u Nemačku.

Za Srbiju su tad igrali Nikola Milenković, Luka Jović, Ivan Šaponjić, Lijanko Vojnović, Vanja Milinković-Savić, kapiten je bio bivši đak Crvene zvezde Miloš Stojanović, a selektor Branislav Nikolić.

Nakon toga Mbape je u dresu Monaka postao najtraženiji mladi fudbaler na svetu, a prošle godine kupio ga je PSŽ za neverovatnih 180 miliona evra!

Kilijan Mbape je na Mundijalu u Rusiji oborio niz rekorda (pogledajte tabelicu), pošto je postao jedini tinejdžer koji je dao gol i u nokaut fazi i u finalu najvećeg svetskog takmičenja. Njemu je priznanje odao i jedan od najvećih fudbalera ikada Pele, a Mbape skromno poručuje da je tajna u napornom radu.