Igrači Zvezde na prvom treningu ove godine
FK Crvena zvezda
Igrači Zvezde na prvom treningu ove godine

FK Crvena zvezda

Igrači Zvezde na prvom treningu ove godine, Foto: FK Crvena zvezda

Timu Crvene zvezde se nedavno priključio dvojac iz Grafičara - Ričard Odada (20) i Nikola Stanković (17), a i golman Marko Ćopić (17) se predanim radom nameće, sve ukazuje na to da će ekipa biti još mlađa na proleće.

Stanković će biti na slatkim muka pa uopšte nije isključeno da se u nastavku sezone nadmaši dostignuće protiv Rada kad je utakmicu protiv tima sa Banjice završilo čak sedam “bonus” igrača i kad je šesnaestogodišnji Marko Lazetić zabeležio debi u seniorima Crvene zvezde, s obzirom na to da Crvena zvezda u ovom trenutku ima čak 10 fudbalera koji su rođeni posle 1. januara 1999. godine.

1999. - Petrović, Nikolić

2000. - Odada, Gavrić, Krstović

2001. - Eraković

2002. - Radulović

2003. - Ćopić, Stanković

2004. - Lazetić

Petrović je "najiskusniji" što se tiče seniorskog fudbala, s obzirom da je sezonu ranije od svih naših “bonus” igrača zaigrao za Crvenu zvezdu, pa je do sada nastupio na 51 meču i postigao dva pogotka. Potom su priliku dobili - Nikolić (40 utakmica i četiri gola) i Krstović (12 utakmica i dva gola). Šansu Gavriću posle sjajne polusezone u Grafičaru ukazao je Dejan Stanković, a talentovani krilni napadač je nastupio 27 puta i postigao pet golova, dok je u međuvremenu debitovao i Radulović koji je do sada na 13 mečeva postigao dva pogotka. Ustalio se i Eraković u prvi tim tokom polusezone i odigrao 18 utakmica, a krajem novembra debitovao je i Lazetić. Vreme Ćopića, Odade i Stankovića tek dolazi...

U svakom slučaju postoji jasan balans u timu Dejana Stankovića, a to je ono što u fudbalu daje najbolje rezultate. Ipak, ovoliko mladih igrača koji standardno nastupaju dugo nije bilo u timu Crvene zvezde. Jasna je filozofija kluba da se deci iz Omladinske škole ukazuje šansa u seniorskom fudbalu, a to najbolje prepoznaje Zvezdino dete - Dejan Stanković.

PROČITAJTE JOŠ: