FK Crvena zvezda, FK Partizan
Marko Metlaš
FK Crvena zvezda, FK Partizan

Marko Metlaš

FK Crvena zvezda, FK Partizan, Foto: Marko Metlaš

U taboru Crvene zvezde su prezadovoljni igrom ekipe, o čemu svedoči i vest sa zvaničnog sajta kluba, koju prenosimo u celosti. 

Izabranici Dejana Stankovića odigrali su dobro 163. večiti derbi iako je on završen nerešenim rezultatom, a da je to zaista tako najbolje govori statistika sa jučerašnjeg meča. Poznato je da večiti derbi sa sobom nosi dodatni pritisak. Upravo zbog te okolnosti stručni štab može da raduje činjenica da su crveno-beli momci tokom čitavog duela imali posed lopte 69% dok je večiti rival ostao na 31%. Taj podatak dovoljno govori o odnosu snaga na terenu i dominaciji koju je Crvena zvezda prikazala na sinoćnoj utakmici.

Ko je bio najgori akter derbija?

 

Konstantna igra i lopta u nogama koju su izabranici Dejana Stankovića imali u znatno većem delu duela, jasan je pokazatelj snage Zvezde . U prilog tome govori i činjenica da su odličan procenat u posedu lopte imali kako u prvom poluvremenu, tako i drugom delu igre. Momci u crveno-belom su za jedan procenat bili uspešniji u prvih 45 minuta u odnosu čitav duel, tačnije imali posed lopte u prvom poluvremenu koji je iznosio je 70% naspram rivalovih 30%.

Dominacija prvotimaca Zvezde nastavljena je i u drugom delu igre kada su crveno-beli bili samo za jedan procenat manje uspešni u odnosu na prvo poluvreme i imali posed lopte 69%. Procenti iz oba dela igre najbolje govore o konstantnom i dominantnom izdanju našeg tima, kojem je nedostajalo malo sreće u završnici kako bi rezultat na semaforu bio realan.  

Najveći posed na sinoćnoj utakmici igrači Zvezde imali su od 45. do 60. minuta duela i to 77%, što jasno pokazuje da je četa Dejana Stankovića u drugo poluvreme ušla sa jasnim ciljem i željom da u što kraćem vremenskom periodu dođe do izjednačenja.

Kako bi celokupna slika igre fudbalera tima bila još jasnija treba napomenuti i dodavanja. Crveno-beli su bili neuporedivo bolji i na tom polju od večitog rivala. Puleni Dejana Stankovića upisali su 584 dodavanja od toga 507 preciznih, tačnije imali su 87% uspešnih dodavanja u odnosu na 71% večitog rivala. Međutim kada se uzme u obzir činjenica da je naš protivnik imao više od duplo manje dodavanja - ukupno 283, a od toga 202 uspešna, ovaj podatak još više dobija na značaju. 

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (3)

BANE

19.10.2020 16:34

Unakazio je kapitena Čukaričkog a sad i Sumu. Eksperti za suđenje i komesarima za suđenje ispitati karijere i koji ih je klub forsirao. Užas zato nam je fudbal takav.

koroman

19.10.2020 16:34

Jos jedan namesten derbi za fkcz -to zlo u nasem sportu se mora zaustaviti .Partizan ne sme da cuti o jos jednoj otetoj pobedi.

Vanja Grubac

20.10.2020 14:43

Koliko šuteva na gol?Šta znače dodavanja izmedju Degeneka i Borjana?Pa može da ih bude i 1000 preciznih ako nisi opasan po gol.Ovo je najveća glupost u istoriji.Koliko ste golova dali dominantno u poslednjih pet derbija i koliko se bodova dobija za veći posed lopte Ciganska posla.