Alehandro Galvez
youtube/LaLiga
Alehandro Galvez

youtube/LaLiga

Alehandro Galvez, Foto: youtube/LaLiga

Prema pisanju sprskih medija, novi štoper Crvene zvezde je Alehandro Galves koji je do skora bio fudbaler Rajo Valjekana!

Već početkom naredne nedelje trebalo bi da stigne u Beograd, a većina uslova koju je Španac zahtevao od srpskog šampiona su ispunjena!

U utorak bi trebao da ima obavezan lekarski pregled posle koga će se utanačiti i poslednji detalji pre potpisivanja trogodišnjeg ugovora!

PROČITAJTE JOŠ:

Hugo Vieira i Luis Ibanjez

Marko Metlaš

Ključni čovek u angažmanu Galvesa je Zoran Stojadinović, nekadašnji sportski direktor Zvezde, decenijama prisutan i uspešan na španskom tržištu, koji je 30-godišnjeg defanzivca spojio sa rukovodstvom crveno-belih. 

On je uticao na Španca da se predomisli pošto je imao ponudu bivšeg kluba Las Palmasa, igrao je prošle godine tamo na pozajmici, a svakako da je ključni motiv bila prilika da se bori za Ligu šampiona, iako bi na Karanskim Ostrvima zarađivao više novca. 

Iako nisu obelodanjeni finansijski detalji saradnje, ono što pogoduje Crvenoj zvezdi jeste činjenica da je Aleksu Galvesu po završetku sezone istekao ugovor sa Rajom, te dolazi kao slobodan igrač. Osim plate dobiće bonus za potpis, međutim, olakšavajuća okolnost po generalnog direktora Zvezdana Terzića i njegove saradnike jeste da neće morati da plaćaju obeštećenje Špancima.

Crvena zvezda dolaskom Alehandra Galvesa dobija iskusnog štopera koji može da igra i na poziciji zadnjeg veznog. Primarna pozicija mu je, naravno, u srcu odbrane, gde bi kao nekadašnji član Viljareala, Sportinga iz Hihona, Eibara i Rajo Valjekana, trebalo da utiče na sigurnost, pošto na stadionu „Rajko Mitić“ nisu baš zadovoljni kako se pokazao zimski novajlija iz BATE Borisova, Nemanja Milunović, a pominje se da bi kapiten Vujadin Savić, mogao da se otisne u inostranstvo.